Ειδησεογραφικό site

Παραίτηση Τόσκα ζητά η ΛΑΕ μετά την δικογραφία κατά του Λαφαζάνη

197

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα ζητά η Λαϊκή Ενότητα έπειτα από τη δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛΑΣ σε βάρος του επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιωτη Λαφαζάνη, αλλά και άλλων μελών του κινήματος.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία κατά του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Λαφαζάνη, και άλλων πέντε ακτιβιστών που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών αναφέρονται αδικήματα όπως “διατάραξη ειρήνης” έως “αντίσταση”, “πρόκληση σωματικών βλαβών” αλλά και “φθορές”.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα σημειώνει πως «η κυβέρνηση Τσίπρα έχει καταστεί επικίνδυνη για το λαό. Έχει καταλύσει κάθε ίχνος δημοκρατίας και ελευθερίας σ’ αυτό τον τόπο. Αυτή η κυβέρνηση αναβιώνει εφιαλτικές ημέρες των πιο σκοτεινών περιόδων στην ιστορία της χώρας μας. Έχει εγκαινιάσει πολιτικές διώξεις και δίκες κατά μελών της ΛΑΕ και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών και τώρα στρέφεται κατά του Γραμματέα του Π. Σ της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη με εντελώς γελοίες, αβάσιμες, σκόπιμες, χαφιεδίστικες και κατασκευασμένες κατηγορίες βγαλμένες μέσα από τις πιο βρώμικες σελίδες της αστυνομοκρατίας σε ανώμαλες πολιτικά περιόδους της χώρας μας».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει πως η εν λόγω δικογραφία αποσκοπεί στο να τρομοκρατήσει όλους όσους διαμαρτύρονται έξω από τα συμβολαιογραφεία της χώρας κάθε Τετάρτη με απώτερο σκοπό να «εξαφανιστούν» τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών.

«Αυτή η δικογραφία-φιάσκο, που συνέταξαν ουσιαστικά οι Τόσκας-Κοντονής με χαφιεδίστικου τύπου διαδικασίες και παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική συλλογή «προανακριτικού» υλικού και η δημοσιοποίηση της, κατά κύριο λόγο αποσκοπεί να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, θεωρώντας ότι έτσι θα «τελειώσουν» αυτό το κίνημα. Τους διαμηνύουμε ότι δεν θα καταφέρουν ούτε μ’ αυτές τις διαδικασίες νέου παρακράτους να αναστείλουν τους αγώνες κατά των πλειστηριασμών.

Αντίθετα, το Κίνημα αυτό ενάντια στην αρπαγή λαϊκής περιουσίας και κατοικίας μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που συνιστά την μεγαλύτερη ληστεία από τη γέννηση του νέου Ελληνικού κράτους σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επαγγελματιών, αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, θα συνεχιστεί, θα ενδυναμωθεί, θα διευρυνθεί, θα απλωθεί σ’ όλους τους δήμους και γειτονιές και στο τέλος θα νικήσει».

Τέλος το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ζητά την παραίτηση Τόσκα και τον χαρακτηρίζει «διώκτη της δημοκρατίας».

«Η πρώτη απάντηση του Κινήματος σ’ αυτή την άθλια κυβερνητική μεθόδευση θα δοθεί αύριο Τετάρτη, 30/5, με την αγωνιστική παρουσία του αμέσως μετά τις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις μπροστά στα συμβολαιογραφεία, που έχουν προγραμματίσει να διενεργήσουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αρπαγής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας.

Η ΛΑΕ ζητά να παραιτηθεί άμεσα από υπουργός ο Τόσκας. Δε μπορεί να παραμείνει σ’ αυτό το υπουργείο ως επικεφαλής ενός χαφιεδίστικου μηχανισμού ένας διώκτης της Δημοκρατίας και των ελευθεριών του λαού».

Νέες συγκεντρώσεις αύριο

Η Λαϊκή Ενότητα, δηλώνει συνεπής στο αγωνιστικό ραντεβού της, συνεχίζει και κλιμακώνει τον αγώνα της κι αυτήν την εβδομάδα με κινητοποιήσεις για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Με την αγωνιστική παρουσία και αύριο Τετάρτη 30/05, μετά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, μπροστά σε συμβολαιογραφεία που έχουν προγραμματίσει να διενεργήσουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας και κατοικίας.

Για αύριο έχουν προγραμματιστεί συνολικά 647 πλειστηριασμοί σε όλη την Ελλάδα. Κι επειδή η Κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δεν πλειστηριάζει ακίνητα κάτω των 300.000 ευρώ, σας παραθέτουμε μερικά παραδείγματα «μεγαλοοφειλετών», των οποίων η περιουσία έχει προγραμματιστεί να
εκπλειστηριαστεί αύριο:

1. Διαμέρισμα 62 τ.μ. στα Πατήσια (Πρώτη Κατοικία) με τιμή πρώτης προσφοράς 33.000 ευρώ, για χρέος 91.000 ευρώ.
2. Διαμέρισμα 70 τ.μ. στην Νέα Ιωνία (Πρώτη Κατοικία) με τιμή πρώτης προσφοράς 62.000 ευρώ, για χρέος 129.035 ευρώ.
3. Κατάστημα 70 τ.μ. στο Καματερό με τιμή πρώτης προσφοράς 49.000 ευρώ, για χρέος 52.000 ευρώ.
4. Αγροτεμάχιο 6,7 στρεμμάτων + Κατάστημα 70 τ.μ. στην Λάρισα με τιμή πρώτης προσφοράς 93.000 ευρώ, για χρέος 43.500 ευρώ.
5. Διαμέρισμα 87 τ.μ. στο Χαλάνδρι, με τιμή πρώτης προσφοράς 110.000 ευρώ για χρέος 80.000 ευρώ.
6. Αγροτεμάχιο 4,7 στρεμμάτων + Κατάστημα 200 τ.μ. στην Σύρο με τιμή προσφοράς 192.806 ευρώ, για χρέος 100.000 ευρώ.
7. Αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων στην Κέρκυρα με τιμή πρώτης προσφοράς 68.700
ευρώ, για χρέος 40.000 ευρώ.
8. Οικόπεδο 391 τ.μ. στο Μαρκόπουλο με τιμή πρώτης προσφοράς 125.000 για χρέος 29.247 ευρώ.
9. Οριζόντια ιδιοκτησία 104,4 τ.μ. στα Τουρκοβούνια με τιμή πρώτης προσφοράς 89.000 ευρώ για χρέος 54.527 ευρώ.
Το κίνημα θα δώσει και αυτήν την Τετάρτη το αγωνιστικό του «παρών» στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.