Ειδησεογραφικό site

Παραδοχή Χρυσόγονου: Δεν μπορούμε να διώξουμε το ΔΝΤ μόνοι μας

79

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποβάλει το Ταμείο σα να ήταν κακός μαθητής, μόνοι μας δεν μπορούμε να το διώξουμε», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, στον απόηχο της διαρροής της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου από τον ιστότοπο Wikileaks.

«Μην κοροϊδευόμαστε, αν ο γερμανός υπ. Οικονομικών οχυρώνεται πίσω από το Ταμείο σου κόβει τα πόδια, ‘δεν μπορώ σού λέει να περάσω τη συμφωνία στη Μπούντεσταγκ χωρίς το Ταμείο’», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

«Η παρουσία τους όμως δεν είναι ωφέλιμη… Το ΔΝΤ δανείζει ελάχιστα λεφτά, με πολύ υψηλό επιτόκιο ενώ στο σκέλος των μέτρων οι εκτιμήσεις τους είναι εντελώς αναξιόπιστες» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, το ΔΝΤ πιέζει μεν για απομείωση του χρέους αλλά ώς τώρα «είναι αποτελεσματικοί μόνο στα φορολογικά μέτρα, ενώ είναι αναποτελεσματικοί στις πιέσεις τους για την ελάφρυνση του χρέους.»

«Για να αποπληρωθεί μέρος του χρέους στους δανειστές πρέπει να δανείζεσαι από τις αγορές, για να δανειστούμε από τις αγορές πρέπει να μειωθεί μέρος του χρέους» δήλωσε δε ο ευρωβουλευτής και συνταγματολόγος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.