Ειδησεογραφικό site

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή

127

Ως μάθημα επιμονής, υπομονής και αντοχών χαρακτήρισε την διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχολιάζοντας την δικαστική ακύρωση της πρώτης σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας με το «ποδοσφαιρικό ρητό»: «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς».

Μιλώντας στην επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής είπε για την απόφαση του ΕΣΡ που ανακηρύσσει τους πέντε οριστικούς αδειούχους πως «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τα τηλεοπτικά στην Ελλάδα, και είναι ένα μάθημα επιμονής, υπομονής και αντοχών και για την κυβερνητική πλειοψηφία και όπως λένε στο ποδόσφαιρο «επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να ξανασηκωθείς». Είχαμε δύσκολες στιγμές και επιμονή σε αυτή την πορεία για να δοθούν άδειες αλλά είχαμε και το δίκιο και το Σύνταγμα με το μέρος μας. Πλέον η τηλεόραση περνάει σε νέα φάση και έχουμε πολλούς λόγους να χαμογελάμε και να είμαστε χαρούμενοι».

Παράλληλα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προειδοποίησε πως «το Σύνταγμα έχει συγκεκριμένες πρόνοιες για το τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να λειτουργεί αυτός που έχει τηλεοπτική άδεια και ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους για την ισότιμη παρουσίαση των απόψεων, για να μην αναφερθώ στο φλέγον ζήτημα των fake news που θα πυκνώσει σε 12 μήνες που θα έχουμε εθνικές εκλογές καθώς κάποιοι έχουν επιλέξει να πολιτεύονται με αυτά».

Βούτσης: Μπαίνει μια τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε πως «μετά από τόσα χρόνια, τόσες πατέντες για μη νόμιμη εκπομπή η μη πληρωμή στο Δημόσιο όσων έπρεπε να αποδίδονται, μπαίνει μια τάξη. Έγινε δυνατόν με την σφραγίδα του ΕΣΡ και με αδιάβλητες διαδικασίες να οροθετηθεί ο χώρος και μάλιστα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Και να αποδοθούν σιγά σιγά σε 10 δόσεις τα αναλογούντα ποσά». Παράλληλα, και ο ίδιος έσπευσε να μιλήσει για τις υποχρεώσεις των νέων καναλαρχών υπογραμμίζοντας πως «Αν διαβάσουμε το Σύνταγμα θα δούμε πως αυτή η χρήση έχει κάποιους κανόνες – όχι με την έννοια της λογοκρισίας – αλλά με την εκπομπή ικανού ειδησεογραφικού προγράμματος και μια σειρά από άλλες προϋποθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στο νόμο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.