Ειδησεογραφικό site

Παπανδρέου: Δεν είναι λύση η επιστροφή στην προηγούμενη κανονικότητα

39

Το Δίκτυο Λύσεων των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, συγκροτήθηκε το 2012 από τον τότε γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του οικονομολόγου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέφρι Σακς. Σκοπός του Δικτύου, είναι να συμβάλλει με ιδέες, προτάσεις και επιστημονικές λύσεις σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα γύρω από την κλιματική αλλαγή, με επίκεντρο την προώθηση και την εφαρμογή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, γνωστών και ως «Ατζέντα 2030».

Τι είπε ο Παπανδρέου για την επιστροφή στην κανονικότητα
Στη συζήτηση κυριάρχησε, όπως αναμενόταν, η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και οι δραματικές επιπτώσεις της παγκοσμίως και ειδικότερα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Στην παρέμβασή του, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, αναφερόμενος στις προϋποθέσεις επιστροφής σε μια νέα κανονικότητα, τόνισε την ανάγκη να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα «κενά» του συστήματος που ανέδειξε η κρίση της πανδημίας, «ώστε να αποφύγουμε την επάνοδο στην προηγούμενη συνθήκη που μας έφερε εδώ. Δεν είναι λύση η επιστροφή στην προηγούμενη κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε:
«Η ανάκαμψη θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα πλαίσιο πολιτικών που θα προωθούν τη βιωσιμότητα και το σεβασμό στο περιβάλλον. Στόχος μας, να χτυπηθεί η ανισότητα και να εγγυηθούμε ένα σύστημα κοινωνικής προστασίας που θα διασφαλίζει την υγεία, την εκπαίδευση, την προστασία του εισοδήματος, τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, τη συμμετοχική δημοκρατία και την πρόσβαση στην τεχνολογία. Μια νέα, ολιστική αφήγηση που θα ενσωματώνει όλες αυτές τις προοδευτικές αξίες και τα ζητούμενα μέσα σε μια νέα παγκόσμια Πράσινη Συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.