Ειδησεογραφικό site

Παπανδρέου: Απέδειξα ότι λεφτά υπήρχαν αλλά χάλασα την πιάτσα

87

«Όταν είπα λεφτά υπάρχουν το έδειξα και το απέδειξα ότι υπήρχαν αλλά χάλασα την πιάτσα» ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «εμείς θα τη χαλάμε την πιάτσα για το συμφέρον του ελληνικού λαού», αναφερόμενος σε μία σειρά τομών που εξοικονόμησαν χρήματα.

Ο ίδιος έθεσε ως όρο επιβίωσης, αδήριτη ανάγκη και εθνική επιταγή την οικοδόμηση μιας άλλης κανονικότητας. «Η οικοδόμηση, μιας νέας, σύγχρονης δημοκρατίας.» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν φτιάξουμε κράτος, ανάπτυξη δεν θα υπάρξει – ή θα είναι στρεβλή και επιζήμια, άνιση και άδικη, για το κοινωνικό σύνολο» πρόσθεσε.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε σε μία τίμια και σκληρή αντιπολίτευση με προοδευτικές λύσεις.

«Αλλά μόνο σε αυτά η θετική μας ψήφος. Την εμπιστοσύνη πρέπει να την κερδίσετε» είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε σε ένα καθοριστικό σταυροδρόμι, για την πορεία και το μέλλον των Ελλήνων και της χώρας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι «μας άφησαν μόνους, μας κατηγόρησαν ως εξιλαστήριο θύμα, για να μας λεηλατήσουν ψηφοθηρικά, όταν βρεθήκαμε υπό την απειλή παγκόσμιας οικονομίας».

«Κατά συνέπεια, όλοι όσοι συμμετέχουμε στη Βουλή σήμερα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, έχουμε μια μεγάλη ευθύνη. Και το λέω αυτό μέσα από την εμπειρία που είχαμε εγώ και η παράταξή μου, όταν βρεθήκαμε μόνοι να διαχειριστούμε την πιο μεγάλη κρίση της μεταπολίτευσης, την πιο βαθιά κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνδυασμό με την απειλή να εκραγεί το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «όταν ως πυροσβέστες είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση, υπήρξε συστηματική εκμετάλλευση του πόνου του Ελληνικού λαού, από τα δύο κόμματα που θέλησαν να πάρουν την εξουσία. Και τα κατάφεραν, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν εύκολο, πολύ εύκολο να κατηγορηθεί το ΠΑΣΟΚ και ως εξιλαστήριο θύμα να πληρώσει τα σπασμένα. Να λεηλατηθεί ψηφοθηρικά.

Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκρύψουν τα πραγματικά και βαθύτερα προβλήματα της χώρας. Με τεράστιο όμως κόστος για τον Έλληνα πολίτη που είδε την κρίση να συνεχίζεται για πολλά χρόνια, τις θυσίες να πολλαπλασιάζονται, ενώ άλλες χώρες γρήγορα ξεμπέρδεψαν από τα μνημόνια επειδή κινήθηκαν με ευρύτερη συναίνεση».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε με την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, την οποία επανέφερε χθες η Φώφη Γεννηματά, για διερεύνηση «όλων των αιτιών που μας οδήγησαν στην πρωτόγνωρη κρίση, από τις αρχές του 2000, αποτελεί ένα καλό πρώτο βήμα για την κατάκτηση της αναγκαίας εθνικής αυτογνωσίας».

«Υπάρχουν πράγματι ευθύνες πολιτικές και μεγάλες» τόνισε ο κ. Παπανδρέου

Τα σχόλια είναι κλειστά.