Ειδησεογραφικό site

Παντού ιστός παρακμής

218

Πρέπει να υπάρχει μια αόρατη μαγική συνταγή που κρατάει όρθια αυτήν τη στιγμή την ελληνική κοινωνία. Αλλιώς πώς να εξηγηθεί ότι μένουμε όρθιοι μέσα στο νοσηρό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι είχαν δώσει δείγματα των προθέσεών τους από την εποχή ακόμη που ήταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Εδώ και μήνες, οι κυβερνώντες ασχολούνται με τις λεγόμενες υψηλές συντάξεις. Θα κοπούν, δεν θα κοπούν, ιδού η απορία. Κάθε μέρα δηλώσεις επί δηλώσεων, υποσχέσεις, δράματα, τι θα πουν οι τροϊκανοί, αν το μέτρο ανακληθεί, αν «παγώσει» για ένα χρονικό διάστημα και επανεξεταστεί και άλλα τινά που έχουν συντρίψει ψυχολογικά τους συνταξιούχους οι οποίοι δεν ξέρουν τι να περιμένουν το νέο έτος. Τους συνταξιούχους που Τσίπρας και Τσακαλώτος προσέβαλαν ρίχνοντάς τους στον Καιάδα: «το πρόβλημα του ασφαλιστικού θα λυθεί με φυσικό τρόπο», είχαν δηλώσει ανερυθρίαστα.

Εδώ και δέκα ημέρες έχουμε και άλλο θέμα σχετικό με τις συντάξεις: τη δικαίωση συνταξιούχων από δικαστήριο και την επιστροφή ποσών από περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Και επειδή εκεί στην κυβέρνηση δεν ξέρουν τι τους γίνεται, κανένας δεν ξεκαθαρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Και ακόμη χειρότερα: βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες και λέει ο καθένας ό,τι του κατέβει, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση.

Από όλες αυτές τις εξελίξεις με τις συντάξεις, δεν αποδεικνύεται (άλλωστε, υπάρχουν και άλλες αποδείξεις για το συμπέρασμα) μόνο ότι στα κρανία τους επικρατεί τρικυμία. Αποδεικνύεται και πόσο μεγάλοι πολιτικοί απατεώνες είναι. Από τη στιγμή που λένε ότι η χώρα έχει πατήσει στα πόδια της και δεν λογοδοτεί στους δανειστές, γιατί δεν εκμεταλλεύονται τη συγκυρία των δικαστικών αποφάσεων να εφαρμόσουν το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να επαναφέρουν όλες τις συντάξεις στα προ μνημονίων και περικοπών επίπεδα; Γιατί δεν κάνουν ως κυρίαρχη ελληνική κυβέρνηση αυτό για το οποίο ψηφίστηκαν από τους συνταξιούχους;

Δεν το κάνουν γιατί στο DNA τους υπάρχουν μόνο η κοροϊδία και το ψέμα. Με αυτά υφάρπαξαν τις ψήφους, με αυτά προσπαθούν να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία ενώ παντού τα έχουν κάνει θάλασσα. Τους τα είπαν και οι Ευρωπαίοι τις προηγούμενες ημέρες, ότι η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια και την κρίση το 2015 εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι αθλιότητες Τσίπρα και Βαρουφάκη που βαφτίστηκαν «σκληρή διαπραγμάτευση». Τα λένε και οι οίκοι αξιολόγησης που επηρεάζουν τη διαμόρφωση των επιτοκίων: δεν μπορούμε να κρυβόμαστε επί μακρόν από τις αγορές, γιατί έτσι δεν πείθουμε ότι κάτι άλλαξε στη χώρα για να μας εμπιστευτούν και να μας δανείσουν.

Αντί να ασχοληθούν με άλλα ανάλογα σοβαρά ζητήματα (που δεν ξέρουν και δεν μπορούν, αλλά λέμε τώρα…) τσακώνονται στο μικρομάγαζο της Κουμουνδούρου για το ποια συνιστώσα ελέγχει την κομουνιστική ΥΕΝΕΔ. Ναι, κανάλι της πάλαι ποτέ Σοβιετίας θυμίζει σήμερα η ΕΡΤ, η οποία ανακυκλώνει τη μιζέρια τους με ντοκιμαντέρ για τον Λένιν και τον Γκόρκι καθώς και με δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές-αγιογραφίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Και όταν δεν τσακώνονται στην Αγία Παρασκευή, προσπαθούν να κλείσουν φυλακή τον Λοβέρδο για… είκοσι επτά προσλήψεις στο Ερρίκος Ντυνάν. Ναι, αυτοί που έχουν διορίσει στρατιές συγγενών και φίλων σε κρατικές θέσεις, αυτοί που εμπιστεύονται τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης στον πατέρα του Παππά και τα νοσοκομεία σε μηχανικούς αυτοκινήτων. Αυτοί που ευθύνονται για την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι και τη Μάνδρα λόγω της πλήρους ανικανότητας και ασχετοσύνης των ίδιων και των κολλητών τους που τοποθέτησαν σε καίριες θέσεις της πολιτικής προστασίας, τώρα κυνηγούν τον… εγκληματία Λοβέρδο. Δεν τους έγινε μάθημα η κατάρρευση της σκευωρίας για το δήθεν σκάνδαλο της Novartis, τώρα ξύνονται πάλι στη γκλίτσα του τσοπάνη, νομίζοντας ότι με τέτοιες αστειότητες και αθλιότητες θα κρατούν όμηρους τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Οι ίδιοι δεν αισθάνονται ενοχές. Χαρακτηριστική σκηνή με τον Τσίπρα που διέκοψε διεθνές ταξίδι και επέστρεψε άρον άρον στην Αθήνα για να ρωτήσει εάν τα πτητικά μέσα θα… μπορούσαν από το ξημέρωμα να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Μάτι. Μήπως δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες καθώς ενώ παιζόταν ένα θέατρο του παραλόγου δεκάδες άνθρωποι είχαν απανθρακωθεί;

Μόνο για γέλια θα ήταν τα πορίσματά τους εάν δεν ήταν εκδικητικά. Άλλωστε η υποκρισία προκύπτει από τη δήλωση του καραμανλικού αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και πρώην εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ότι «σκοτεινοί κύκλοι στοχεύουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας». Πότε ανακαλύφθηκαν αυτοί οι «σκοτεινοί κύκλοι»; Μήπως ανήμερα της γιορτής του όταν συνέφαγε στα βόρεια προάστια με τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία»; Γιατί προφανώς την εφημερίδα εννοούσε και όχι το πολίτευμα. Εκτός κι αν κάτι γνωρίζει ήδη από την εποχή που ο Βούδας της Ραφήνας τον είχε τοποθετήσει στην ΕΥΠ, ότι δηλαδή κάποιος συνταγματάρχης ετοιμάζει πραξικόπημα. Εκτός κι αν έχει τόσο ανεπτυγμένους αισθητήρες ώστε να μπορεί να βλέπει μέσα στο σκοτάδι και να ξεχωρίζει τους «κύκλους».

Πάντως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ώρες ώρες είναι ευρηματικοί, όχι μόνο επειδή ανακαλύπτουν «σκοτεινούς κύκλους». Η ευρηματικότητά τους έχει σχέση και με νέους όρους π.χ. η «θρησκευτική ουδετερότητα» που θέλουν να εισαγάγουν στο νέο Σύνταγμα. Αυτή η εφεύρεση για τα ελληνικά δεδομένα (γιατί ως όρος ισχύει σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γερμανία και η Γαλλία) είναι στην πραγματικότητα μια «ντρίμπλα», γιατί αυτοί οι ριζοσπάστες δεν τολμούν να προτείνουν τον χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, όπως δεν τόλμησαν να χτυπήσουν τα νταούλια για να χορέψουν οι αγορές, όπως δεν τόλμησαν να διώξουν την τρόικα και να σκίσουν τα μνημόνια, όπως δεν τόλμησαν να πουν στην Μέρκελ «go back». Παντού και πάντα υιοθετούν τη ρήση του Ηλιόπουλου: «Στρίβειν διά του αρραβώνος», επιταχύνοντας έτσι τη διεύρυνση του ιστού της παρακμής

Τα σχόλια είναι κλειστά.