Ειδησεογραφικό site

Πάνος Καμμένος: Θα πληρώσει 50.000 ευρώ στον Αντρίκο Παπανδρέου -Καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση για τα CDS

94

Για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Αντρίκου Παπανδρέου για τα περίφημα CDS, καταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος από το Εφετείο Αθηνών.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 10.000 και 40.000 ευρώ στον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού (ο οποίος διεκδικούσε 1,3 εκατ. ευρώ), κρίνοντας ότι ήταν συκοφαντικοί, εξυβριστικοί και απειλητικοί οι επαναλαμβανόμενοι ισχυρισμοί που προέβαλε ο τότε βουλευτής για τα ασφάλιστρα κινδύνου του ελληνικού χρέους

Αν συνυπολογιστούν και οι 4.700 ευρώ που επιδικάστηκαν ως δικαστικά έξοδα και για τις δύο αγωγές, το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβάλει ο κ. Καμμένος στον κ. Παπανδρέου φτάνει στις 94.000 ευρώ.

Επιπλέον, το δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχει κίνδυνος επανάληψης της προσβολής της προσωπικότητας» του Αντρίκου Παπανδρέου και για αυτό «υποχρεώνει τον εναγόμενο να παραλείπει να προσβάλλει την προσωπικότητα του ενάγοντα, με δηλώσεις ομοίου ή ανάλογου περιεχομένου» με εκείνες για τα CDS που κρίθηκαν ως προσβλητικές. Ετσι, αν ο κ.Καμμένος δεν συμμορφωθεί, θα πρέπει να καταβάλει 2.000 ευρώ κάθε φορά που θα προσβάλει εκ νέου την προσωπικότητα του κ. Παπανδρέου.

Ο Πάνος Καμμένος είχε καταδικαστεί και πρωτόδικα το 2013.

Δείτε την απόφαση του Εφετείου που δημοσιεύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου και αποκαλύπτει σήμερα το mononews.

Τα σχόλια είναι κλειστά.