Ειδησεογραφικό site

Πάνω από μια ώρα αναμονή στις στάσεις και απίστευτος συνωστισμός στα λεωφορεία

28

Οι καθυστερήσεις και σήμερα σε κάποια δρομολόγια ξεπερνούσαν τη μια ώρα και οι πολίτες δεν μπορούσαν να μπουν σε τρόλεϊ καθώς ήταν ασφυκτικά γεμάτα. Την ώρα πάντως που οι ενέργειες της κυβέρνησης δεν έχουν φέρει ακόμη τουλάχιστον αποτέλεσμα, τα πρόστιμα στους πολίτες πέφτουν βροχή όπως κατέγραψε ρεπορτάζ του MEGA.

66 λεπτά αναμονή, μέσα στο λιοπύρι, για να έρθει το λεωφορείο. Λεωφορεία και τρόλεϊ αργούν… Κι όταν έρθουν… είναι γεμάτα. Συνωστισμός. Ο ένας πάνω στον άλλον.

Το παράδειγμα που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό. Το τρόλεϊ στην οδό Πέτρου Ράλλη σταματάει στη στάση, οι πόρτες μετά βίας ανοίγουν και κανείς δεν μπορεί να επιβιβαστεί καθώς είναι γεμάτο επιβάτες. Οι επιβάτες αγανακτούν, πολλοί δεν μπαίνουν και περιμένουν το επόμενο.

Η κατάσταση μέσα στα λεωφορεία είναι τραγική. Στο τρόλεϊ 22 οι επιβάτες φορούν μάσκα όμως δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Αιτία είναι όπως λένε τα αραιά δρομολόγια.

Εντωμεταξύ, κανένα λεωφορείο δεν διασχίζει τη λεωφόρο Συγγρού χωρίς οι άντρες της τροχαίας να το σταματήσουν και να ελέγξουν αν υπάρχουν παραβάτες που δεν φορούν μάσκα. Και δεν λείπουν και τα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για αύξηση των δρομολογίων οι επιβάτες επιμένουν πως πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για να γίνουν οι μετακινήσεις στο λεκανοπέδιο ανθρώπινες και χωρίς το φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Μικρή η αύξηση των δρομολογίων… μεγάλος ο συνωστισμός

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι χτες κυκλοφορούσαν στο λεκανοπέδιο 863 λεωφορεία για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών, ενώ σήμερα βγήκαν στο δρόμο περίπου χίλια.

Το χειμερινό ωράριο ήταν να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, όμως επειδή τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 του μήνα υπολογίζεται πως τότε θα ξεκινήσει κι αυτό για να πυκνώσουν τα δρομολόγια

Τα σχόλια είναι κλειστά.