Ειδησεογραφικό site

«Πανικός» σήμερα στην Αθήνα: Απεργίες, συγκεντρώσεις και κίνηση

74

Χωρίς μετρό, τρένο, τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας – Στους δρόμους καθηγητές, εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ και εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής – Ποιες ώρες είναι προγραμματισμένες οι συγκεντρώσεις

Χάος επικρατεί από το πρωί σήμερα Πέμπτη στους δρόμους του Λεκανοπεδίου Αττικής και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η σημερινή είναι ημέρα κινητοποιήσεων.

Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ δεν λειτουργούν λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, ενώ παράλληλα απεργίες και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματίσει καθηγητές, εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Έτσι, οι δρόμοι της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε ατέλειωτες ουρές ακινητοποιημένων ουσιαστικά οχημάτων, με κεντρικές αρτηρίες που οδηγούν στο κέντρο να είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστες.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την τροχαία, προβλήματα παρατηρούνται για τους οδηγούς στην κάθοδο της Κηφισού από το ύψος της Αττικής οδού, στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Μεσογείων, στην κάθοδο της Κηφισίας από το ύψος της συμβολής της με την Κατεχάκη, στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, στην άνοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην άνοδο της Συγγρού προς το κέντρο της Αθήνας.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει για σήμερα δίωρες στάσεις εργασίας και προγραμματίζει συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, στις 14:00 το μεσημέρι.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχεται σήμερα και το πανελλήνιο σωματείο έκτακτου προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, που καλεί σε συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι, στο κτήριο της οδού Μπουμπουλίνας.

Τέλος, με απόφαση από την έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, που πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, αποφασίστηκε η προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για σήμερα Πέμπτη 23/2/2017. Ακολούθως οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν πορεία από τη Λεωφόρο Συγγρού, προς το υπουργείο Οικονομικών, και στη συνέχεια θα καταλήξει στα κεντρικά της ΕΤΕ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.