Ειδησεογραφικό site

Πάμε και όπου βγει» είπε ο μηχανοδηγός στον ασύρματο -Τι κατήγγειλε επιβάτης

101

Η Hellenic Train δεν έχει απαντήσει ακόμη στο ερώτημα για τα αίτια της τραγωδίας, πώς έγινε αυτό το καταστροφικό λάθος και ποιος ευθύνεται.

Ωστόσο, φως στο πώς έγινε η σύγκρουση δίνουν κάποιες μαρτυρίες επιβαινόντων, της αμαξοστοιχίας Inter City 62.

Ένας επιβάτης ο οποίος, όπως είπε, γλίτωσε καθώς βρισκόταν στα τελευταία βαγόνια (τα 4 πρώτα διαλύθηκαν) μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ λέγοντας ότι άκουσε στον ασύρματο τους μηχανοδηγούς να λένε «Πάμε κι όπου βγει»!

Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη -Μαρτυρία σοκ επιβάτη
«Όταν μείναμε στο Παλαιοφάρσελο με καθυστέρηση, όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει «πάμε και όπου βγει», είσαι προϊδεασμένος για το ότι κάτι δεν θα πάει καλά», είπε ο επιβάτης, ενώ συμπλήρωσε ότι το «πάμε και όπου βγει» το άκουσε μέσω των ασυρμάτων.

Για την καθυστέρηση στο Παλαιοφάρσελο είπε ο εν λόγω επιβάτης ότι «μας καθυστέρησαν λόγω φόρτου κίνησης των γραμμών, είπαν ότι θα καθυστερήσουμε για 15 λεπτά γιατί είναι μονής οδού»

Μαρτυρίες επιβατών από τη σφοδρή σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άτομα, προκαλούν σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με το τι προηγήθηκε του δυστυχήματος.

«Ηταν πολύ… μετωπική μάλλον» ανέφερε ελαφρά τραυματισμένος επιβάτης που μεταφέρθηκε από το σημείο της σύγκρουσης με λεωφορείο και προσέθεσε στη συνέχεια κάτι που γεννά ερωτηματικό για το τι ακριβώς προηγήθηκε της σύγκρουσης.

«Μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος»
«Σε μια στιγμή ακούγαμε, μου λέει, καθυστέρηση 20 λεπτά, μισή ώρα, μετά μας λέει ο οδηγός καθυστέρηση μία ώρα και εκεί είναι που λέει υπάρχει σύγχυση στις γραμμές!».
«Ακούμε δύο κοπέλες, τώρα δεν ξέρω τον χαρακτηρισμό στα τρένα πώς λέγονται οι βοηθοί να λένε μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος, είναι πίσω, τι μαλ…ες είναι αυτές! Στο ένα λεπτό μπαμ!»

Πριν τη σύγκρουση των τρένων άκουσα το μηχανοδηγό να λέει «πάμε και όπου βγει»
Επιβάτης που κατάφερε να βγει σώος από τα συντρίμμια των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη μιλώντας στους δημοσιογράφους περιέγραψε ένα περιστατικό το οποίο δημιουργεί ερωτήματα αναφορικά με το τι προηγήθηκε του δυστυχήματος.

Ο νεαρός επιβάτης είπε πως άκουσε τον μηχανοδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει «πάμε και όπου βγει». Συγκεκριμένα στη μαρτυρία του ο επιβάτης ανέφερε «το μόνο που έχω να πω είναι πως όταν είχαμε μείνει στο Παλαιοφάρσαλο με καθυστέρηση, όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει ‘πάμε και όπου βγει’, σίγουρα είσαι προϊδεασμένος. Ναι το άκουσα μέσω των ασυρμάτων. Μας καθυστέρησαν λόγω φόρτου κίνησης των σιδηροδρομικών γραμμών, ότι θα καθυστερήσουμε 15 λεπτά γιατί είναι μονής οδού. Ε μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω, δεν ήταν χρονοθετημένα σωστά»

Τα σχόλια είναι κλειστά.