Ειδησεογραφικό site

Πακιστανός εργάτης στη Λάρισα: Με χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές, γιατί ζήτησα τα χρήματά μου…

168

«Δουλεύαμε πάνω από 18 ώρες την ημέρα και ήμασταν εξουθενωμένοι. Από το πρωί δουλεύαμε μέχρι τα ξημερώματα της άλλης ημέρας. Δεν μας πλήρωνε, και όταν ζητήσαμε τα χρήματα μας χτύπησαν» δηλώνει ο Σαλμάν Ατζούμ, που εργαζόταν σε κτηνοτροφική μονάδα στη Λάρισα

«Με χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές, γιατί ζήτησα τα χρήματα από την δουλειά μου. Μου είπαν ότι η αστυνομία είναι φίλοι τους. Μου είπαν, ξέρεις ποιοι είμαστε; Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανένα Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα. Θα σας βάλουμε να φάτε χοιρινό με το ζόρι εσείς οι μουσουλμάνοι, το καταλαβαίνετε»;

Με αυτά τα λόγια, ο 21χρονος Σαλμάν Ατζούμ που έχει καταγωγή από το Πακιστάν και διαμένει στη Λάρισα, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την επίθεση ρατσιστικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας που καταγγέλλει πως δέχθηκε ο ίδιος και ο ομοεθνής του, Σαΐντ Αχμέτ, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, από έναν κτηνοτρόφο στον οποίο εργαζόταν και με την συνοδεία δύο ακόμη ανδρών.

Όπως αναφέρει ο Σαλμάν Ατζούμ, με τον φίλο του, Σαΐντ Αχμέτ, δούλευαν σε μια κτηνοτροφική μονάδα με περίπου 1.300 πρόβατα. Ο 21χρονος Σαλμάν σημειώνει ότι εργαζόταν στη μονάδα τέσσερις μήνες, αλλά πληρώθηκε μόνο ένα μήνα για την δουλειά του, με τον εργοδότη του να του οφείλει χρήματα για τους επόμενους μήνες εργασίας.

«Ζήτησα τα χρήματά μου. Του είπα ότι δεν θα δουλέψω άλλο και θέλω τα χρήματα που έχω δουλέψει. Δουλεύαμε πάνω από 18 ώρες την ημέρα και ήμασταν εξουθενωμένοι. Από το πρωί δουλεύαμε μέχρι τα ξημερώματα της άλλης ημέρας. Δεν μας πλήρωνε, και όταν ζητήσαμε τα χρήματα μας χτύπησαν» είπε ο Σαλμάν..

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό ρατσιστικής βίας και εργοδοτικής τρομοκρατίας ενάντια στους δύο μετανάστες από το Πακιστάν που διαμένουν στη Λάρισα, καθώς και άλλα δύο περιστατικά στην Αθήνα, καταγγέλθηκαν από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.