Ειδησεογραφικό site

Παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για Rolex του Πολ Νιούμαν – Πόσο κόστισε

86

Είναι πολλά τα λεφτά ακόμη και για ένα Rolex. Τιμή-ρεκόρ έπιασε χθες σε δημοπρασία ένα Rolex που ανήκε στον ηθοποιό Πολ Νιούμαν, φτάνοντας τα 17,8 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Phillips, το Rolex Daytona του ηθοποιού Πολ Νιούμαν πουλήθηκε έναντι 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων, θέτοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για ένα ρολόι που πωλείται σε δημοπρασία.

Το Rolex δόθηκε αρχικά στον Νιούμαν ως δώρο από την σύζυγό του Τζόαν Γούντγουορντ την περίοδο που κινηματογραφούσε την ταινία Winning» στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Η τότε εμφάνισή του με το ρολόι προκάλεσε μεγάλη τρέλα στους οπαδούς των ρολογιών, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο ρολόι να πάρει το όνομά του.

«Η ζήτηση ανέβηκε στα ύψη για όλα τα μοντέλα της Daytona, καθιστώντας το ίσως το πιο ευρέως επιδιωκόμενο συλλεκτικό ρολόι μέχρι σήμερα» ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών.

Το Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν. Φωτογραφία: Phillips
Ερχόμενοι όμως στο τώρα, το ρολόι το είχε στην κατοχή του ο Τζέιμς Κοξ, ένας πρώην φίλο της κόρης του Νιούμαν, Νελ, που του το είχε δώσει ο ίδιος ο ηθοποιός το 1984.

Ο οίκος δημοπρασιών αρνήθηκε να κατονομάσει τον αγοραστή, λέγοντας απλά ότι η νικητήρια προσφορά έγινε μέσω τηλεφώνου. Η τιμή των 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει και τα τέλη δημοπράτησης.

Ο οίκος δημοπρασιών περιέγραψε το Rolex του Νιούμαν, λέγοντας πως ο ηθοποιός το φορούσε καθημερινά μεταξύ 1969 και 1984 ως «αναμφισβήτητα το ρολόι ενός εικονικού συλλέκτη του 20ου αιώνα».

Η τιμή αυτή ξεπερνά την προηγούμενη τιμή – ρεκόρ δημοπρασίας για ρολόι χειρός ενός σπάνιου ατσάλινου Patek Philippe που πουλήθηκε έναντι 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Πριν τη χθεσινή δημοπρασία, το πιο ακριβό Rolex που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία ήταν το Bao Dai, που είχε «πιάσει» τα 5 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Μάιο.

Αλλά το Rolex του Νιούμαν δεν είναι το πιο ακριβό ρολόι όλων. Ένα ρολόι τσέπης που έφτιαξε ο Patek Philippe το 1933 για τον εξέχοντα τραπεζίτη Χένρι Γκρέιβς, πουλήθηκε έναντι 24,4 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οίκο Sotheby’s το 2015.

To ρολόι του Patek Philippe για τον τραπεζίτη Χένρι Γκρέιβς. Φωτογραφία: AP

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.