Ειδησεογραφικό site

Παγκόσμια ανησυχία για τις επιθέσεις στα τάνκερ στο Ομάν

22

Παγκόσμια ανησυχία για πιθανή ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή έχουν προκαλέσει οι εκρήξεις που σημειώθηκαν σε δύο τάνκερ στον κόλπο του Ομάν, τα οποία φέρονται να αποτέλεσαν στόχο «επιθέσεων».

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σ’ ένα από τα πλοία, το MT Front Altair, που έπιασε φωτιά μετά από επίθεση που φέρεται να δέχτηκε με τορπίλη αν και η πλοιοκτήτρια νορβηγική εταιρεία διέψευσε πληροφορίες ιρανικών ΜΜΕ ότι το τάνκερ βυθίστηκε. Τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, είπε η εταιρεία τεχνικής διαχείρισης του πλοίου International Tanker Management.
Το Front Altair, που μετέφερε 75.000 τόνους νάφθας και το άλλο δεξαμενόπλοιο, το Courageous εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και εκκενώθηκαν με τη συνδρομή του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού που απομάκρυνε σώα και αβλαβή τα 44 μέλη των πληρωμάτων τους

Το Front Altair δέχθηκε «επίθεση με τορπίλη»
Σύμφωνα με τον Βου Ι-Φανγκ, εκπρόσωπο της κρατικής εταιρείας διύλησης πετρελαίου της Ταϊβάν CPC Corp, που είχε ναυλώσει το Front Altair, το τάνκερ δέχθηκε επίθεση γύρω στις 7 το πρωί ώρα Ελλάδος. Όπως είπε «βάσει υποψιών που υπάρχουν, χτυπήθηκε από τορπίλη»

Τα σχόλια είναι κλειστά.