Ειδησεογραφικό site

Ουγκάντα: Ιπποπόταμος κατάπιε 2χρονο αγοράκι αλλά το έφτυσε ζωντανό

101

Ο μπόμπιρας στάθηκε πραγματικά τυχερός καθώς γλίτωσε από θαύμα όταν βρέθηκε μέσα στο στόμα ενός ιπποπόταμου.

Τότε ένας αγρότης της περιοχής, ως «από μηχανής θεός», επενέβη άμεσα και… υποχρέωσε το ζώο να φτύσει ζωντανό το παιδάκι.

Το περιστατικό συνέβη σε λίμνη, όπου ο μικρός Paul Iga έπαιζε στην όχθη δίπλα στο σπίτι του.

Ένας ιπποπόταμος εμφανίστηκε ξαφνικά από τα νερά και άρπαξε στο στόμα του το αγοράκι. Το τεράστιο θηλαστικό άνοιξε το στόμα του και κατάπιε τον μικρό Paul από το κεφάλι μέχρι τη μέσηχωρίς ωστόσο να τον δαγκώσει.

Εκείνη την στιγμή ένας χωρικός που βρισκόταν κοντά στο σημείο, αντιλήφθηκε το περιστατικό και άρχισε να πετάει πέτρες στον ιπποπόταμο προκειμένου να αφήσει το παιδί. Το ζώο φαίνεται να τρόμαξε και απελευθέρωσε τον Paul.

Ο ιπποπόταμος εξαφανίστηκε στα νερά της λίμνης και το δίχρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, με ελαφριά τραύματα. Εκεί του έκαναν αντιλυσσικό εμβόλιο και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του.

Η αστυνομία της Ουγκάντα εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό όπου αναφέρει:

«Το θύμα δέχθηκε επίθεση στις 04.12.2022, γύρω στις 3 μ.μ. ενώ έπαιζε στο σπίτι του στο Rwenjubu, στη λίμνη Katwe, στην περιοχή Kasese. Το σπίτι απέχει περίπου 800 μέτρα από τη λίμνη Edward. Είναι η πρώτη φορά που ένας ιπποπόταμος βγήκε από τη λίμνη Edward και επιτέθηκε σε ένα μικρό παιδί».

Τα σχόλια είναι κλειστά.