Ειδησεογραφικό site

«Ουδέν σχόλιον» απαντά το Ελιζέ μετά τις ανακοινώσεις Μέι

188

Τι απάντησε ο εκπρόσωπος του Εμανουέλ Μακρόν στην ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού – Ο Μακρόν εμφανίστηκε με πολύ σκληρή γραμμή στην άτυπη σύνοδο της ΕΕ

«Ουδέν σχόλιο» ήταν το σχόλιο του Ελιζέ στο Reuters, μετά τις ανακοινώσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, που πέταξε το μπαλάκι στην ΕΕ, ζητώντας εναλλακτική πρόταση στο σχέδιό της για το Brexit.

Η Γαλλική προεδρία αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με όσα δήλωσε η Μέι, που απαίτησε σεβασμό από την ΕΕ και προειδοποίησε ότι δεν θα αποδεχθεί τη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου, τασσόμενη υπέρ μιας μη συμφωνίας από μια κακή συμφωνία.

Σκληρή γραμμή Μακρόν για το Brexit

Πάντως κατά το διήμερο της άτυπης συνόδου κορυφής στο Σάλτσμπουργκ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν υιοθέτησε πολύ σκληρή γραμμή για το ζήτημα του Brexit, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μια συμφωνία που θα υπονόμευε την ΕΕ και την ακεραιότητά της.

«Η πρώτη μου επιθυμία είναι να μείνουμε ενωμένοι και να έχουμε οι 27 μια κοινή προσέγγιση. Είναι βασικό. Το δεύτερο είναι να μείνουμε συνεπείς. Πρέπει να βρεθεί λύση. Το τρίτο ζήτημα είναι ότι θα πρέπει να έχουμε μια πραγματική συμφωνία αποχώρησης μέχρι το Νοέμβριο», δήλωσε ο Μακρόν, σχολιάζοντας την Τερέζα Μέι.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «ψεύτες» τους επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του Brexit.

Τα σχόλια είναι κλειστά.