Ειδησεογραφικό site

Οργισμένη η Άγκυρα: Η Ελλάδα προστατεύει τους εχθρούς μας δίνοντάς τους άσυλο

3.011

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτήρισε  σκανδαλώδη την απόφαση του Συμβουλίου  της Επικρατείας, τονίζοντας ότι «οι δικαστικές αποφάσεις που στηρίζουν τους πραξικοπηματίες, υποστηρίζουν και το πραξικόπημα»

Σε υψηλούς τόνους απάντησε η τουρκική κυβέρνηση στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χορηγήσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους «πραξικοπηματίες».

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι «Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε να παρέχει άσυλο σε αυτούς που κατέφυγαν στη χώρα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Είναι μία σκανδαλώδης απόφαση που προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας».

«Ο αγώνας ενάντια στους πραξικοπηματίες είναι ανάλογος με αυτόν κατά τον τρομοκρατών. Οι δικαστικές αποφάσεις για την προστασία τους σημαίνει ότι στηρίζουν το πραξικόπημα. Ξεκάθαρα η ελληνική δικαιοσύνη πήρε το μέρος των εχθρών μας και των συνωμοτών. Αυτή είναι μία πολύ χειρότερη στάση από ό,τι να υποστήριζαν τρομοκράτες», τόνισε.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα εναντίων των πραξικοπηματιών και της τρομοκρατίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα δεν πρόκειται να ξεχάσουμε αυτούς που υποστηρίζουν τρομοκράτες (σσ. με όπλα), αλλά και αυτούς που τους στηρίζουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις», σημειώνει ο Τσελίκ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε χθες να χορηγήσει άσυλο στον Τούρκο πιλότο, Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι,, γεγονός που σημαίνει πως ο συγκεκριμένος στρατιωτικός μπορεί να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η ελληνική Πολιτεία θα ανάψει το «πράσινο φως» για την χορήγησή τους.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, αναφέρουν στο σκεπτικό της απόφασης που εξέδωσαν ότι δεν αποδείχτηκε πως ο εν λόγω αξιωματικός συμμετείχε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 , καθώς επίσης και ότι ανήκε στο κίνημα των Γκιουλενιστών.

Μάλιστα στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς που προέβαλλε ο Τούρκος πιλότος, σύμφωνα με τους οποίους ο ίδιος διέπεται από τις αρχές του δυτικού πολιτισμού και ανήκει στο κόμμα των Κεμαλιστών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.