Ειδησεογραφικό site

Οργή Βενιζέλου κατά Καμμένου: Αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα 4 συγγνώμη!

76

Εκτός ορίων εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όταν ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι με τους χειρισμούς του ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο. Ο κ. Καμμένος υπαινίχθηκε ότι στην υπόθεση των υποβρυχίων ο κ. Βενιζέλος με λάθη και παραλείψεις ζημίωσε τα συμφέροντα των πολιτών επικρίνοντας την μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον επιχειρηματία Ισκαντάρ Σαφά έναντι ενός ευρώ (με την υποχρέωση όμως της ανάληψης υποχρεώσεων εκατοντάδων εκατ.ευρώ).  Μάλιστα αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του προφυλακισμένου Άκη Τσοχατζόπουλου επιχειρώντας να διασυνδέσει -εμμέσως- τις δύο υποθέσεις.

Μιλώντας για τον Λιβανέζο επιχειρηματία, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι τον κ. Σαφά «μας τον έφερε ο Βενιζέλος ως γαμπρό» και άφησε υπαινιγμούς ότι συγγενικά πρόσωπα του κ. Βενιζέλου έχουν μετοχές στην Μαρφίν.

Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Βενιζέλου ο οποίος μετά την επίθεση στον κ. Καμμένο ζήτησε από το προεδρείο τον λόγο επι προσωπικού.

Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα 4 συγγνώμη, εξερράγη ο κ.Βενιζέλος ο οποίος καθόταν στα βουλευτικά έδρανα. Ο κ. Καμμένος συνέχισε και ολοκλήρωσε την ομιλία του, ενώ ακολούθησε ένταση καθώς ο προεδρεύων βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον κ. Βενιζέλο ο οποίος ζήτησε να παρέμβει επί προσωπικού.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε σε έντονο ύφος να ζητά τον λόγο προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ορθιος ο κ. Γιώργος Πάντζας που κάθεται στα μπροστινά έδρανα φώναζε προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «κάτσε κάτω ρε». Ακολούθως ο κ. Σωκράτης Φάμελλος φώναζε «η ασυλία σας τελείωσε κ. Βενιζέλο. Ξεχάστε τα αυτά που ξέρατε».

Πυροσβεστικά επιχείρησε να επέμβει ο Πέτρος Κωνσταντινέας (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του συνέστησε να καθίσει στην θέση του. «Μη μιλάς εσύ. Εγώ σε σπούδασα στην Ρουμανία με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων» ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση Βενιζέλου επί προσωπικού

«Ο κ. Καμμένος είναι γνωστός για τον τρόπο που χειρίζεται τα δημόσια πράγματα» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος λαμβάνοντας τον λόγο επί προσωπικού και κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι είπε ανακρίβειες «σκόπιμα και συνειδητά».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στις αιτιάσεις του κ. Καμμένου ότι είναι ο εμπνευστής του νόμου περί ευθύνης υπουργών και εξήγησε ότι η εισήγησή του στην συνταγματική αναθεώρηση του 2001 έγινε αποδεκτή απ’ όλα τα κόμματα και το ισχύον πλαίσιο εξειδικεύθηκε από νόμο που επεξεργάστηκε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος. «Η μομφή που μου απέδωσε είναι αυταπόδεικτα έωλη» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

Για το θέμα των υποβρυχίων, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην κατανομή αρμοδιοτήτων τα εξοπλιστικά θέματα του Πολεμικού Ναυτικού τα ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βίτσας μου ζήτησαν προσωπικά να καταθέσω» είπε ο κ. Βενιζέλος αποκαλύπτοντας ότι την προηγούμενη Τρίτη κατέθεσε στο Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου ως μάρτυρας υπέρ του ελληικού δημοσίουστην αντιδικία με τον κ.Σαφά.

«Ο κ. Καμμένος αλλάζει θέση κάθε μέρα, ίσως και δύο φορές τη μέρα» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Όταν ψηφίστηκε ο νόμος 3883 ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ των ενεργειών του υπουργείου Άμυνας και στράφηκε κατά της κυρίας Κατσέλη. Η σύμβαση αυτή του 2010 ξέρετε τι έκανε; Προστάτευσε 2 δισ. που έδωσε χωρίς αντάλλαγμα το ελληνικό δημόσιο».

Κατά την άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου το ελληνικό δημόσιο παρέλαβε πέντε υποβρύχια και τώρα καμαρώνει το Πολεμικό Ναυτικό και η χώρα.«Άρα λοιπόν όποιος τολμά να προσβάλλει αυτούς που έχουν υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον είναι ανάξιος της ιδιότητας να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Είναι αμετανόητος και συνεχώς γίνεται χειρότερος» συνέχισε αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο.

Επανερχόμενος στο θέμα των γερμανικών υποβρυχίων ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «το ΠΝ απέκτησε την κυριότητα των ναυπηγείων και έσωσε 2 δισ. τα οποία ήτανε χαμένα».

«Δεν πήγα για να υπερασπιστώ τις απόψεις Καμμένου αλλά για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας» κατέληξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην κατάθεσή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο υπέρ του ελληνικού δημοσίου και εναντίον της πλευράς Σαφά η οποία εκπροσωπείται από το νομικό γραφείο Βγενόπουλου, όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.