Ειδησεογραφικό site

Οργή της Αθήνας για τον «τουρκικό χάρτη» της Le Monde

32

Απέσυρε η Le Monde τον χάρτη που εμφάνιζε ως τουρκικά τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μετά την έντονη διαμαρτυρία του πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία.

Ειδικότερα, κατόπιν σχετικών οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία Δημήτριος Ζεβελάκης, απέστειλε επιστολή στη γαλλική εφημερίδα στην οποία επεσήμανε τη λανθασμένη πρακτική αναδημοσίευσης χάρτη, ο οποίος απεικονίζει τα αποτελέσματα των εκλογών στην τουρκική επικράτεια συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και ελληνικά νησιά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησε την άμεση διαγραφή του χάρτη και την αποφυγή αναπαραγωγής του από την αγγλόφωνη και γαλλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, προς αποκατάσταση της ορθότητας και ακρίβειας των πληροφοριών που δημοσιοποιούνται, καθώς και προς αποφυγή πρόκλησης σύγχυσης στο αναγνωστικό κοινό.

Η εφημερίδα Le Monde έχει ήδη διαγράψει από τον ιστότοπό της τον συγκεκριμένο χάρτη, στον οποίο φαίνονταν ελληνικά νησιά… να ψηφίζουν Κιλιτσντάρογλου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.