Ειδησεογραφικό site

Ορδές μεταναστών βαδίζουν προς τα νότια σύνορα των ΗΠΑ – Ο Τραμπ απειλεί με τον στρατό

144

Ο Ντόναλντ Τραμπ ειδοποίησε τον στρατό και τις ομοσπονδιακές συνοριακές αρχές περί εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, για το καραβάνι των μεταναστών από την κεντρική Αμερική, ενώ προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον θα κόψει τη βοήθεια προς την περιοχή.

Με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε και στους Δημοκρατικούς για την κατάσταση, αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αστυνομία και ο στρατός στο Μεξικό δεν κατάφεραν να σταματήσουν το καραβάνι που κατευθύνεται στα νότια σύνορα των ΗΠΑ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Εγκληματίες και άγνωστοι από τη Μέση Ανατολή είναι ανάμεσά τους. Έχω ενημερώσει τις συνοριακές υπηρεσίες και τον στρατό ότι πρόκειται για εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι!», ανέφερε ακόμη.

Μετανάστες κοιμούνται σε πλατεία, στην πόλη Ταπατσούλα στο ΜεξικόΜετανάστες κοιμούνται σε πλατεία, στην πόλη Ταπατσούλα στο Μεξικό

«Κάθε φορά που βλέπεται ένα καραβάνι, ή ανθρώπους που έρχονται ή προσπαθούν να έρθουν παράνομα στη χώρα μας, να σκέφτεστε και να κατηγορείτε τους Δημοκρατικούς που δεν μας έδωσαν τις ψήφους για να αλλάξουμε τους άθλιους νόμους μας για τη μετανάστευση! Θυμηθείτε τις ενδιάμεσες εκλογές! Είναι τόσο άδικο για αυτούς που έρχονται νόμιμα», έγραψε σε επόμενη ανάρτηση ο Τραμπ.

Παρά τις απειλές της Ουάσινγκτον, οι μετανάστες συνεχίζουν την πορεία τουςΠαρά τις απειλές της Ουάσινγκτον, οι μετανάστες συνεχίζουν την πορεία τους

«Η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Ελ Σαβαδόρ δεν κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά και να εμποδίσουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα τους και να έρθουν παράνομα στις ΗΠΑ. Τώρα, θα αρχίσουμε να κόβουμε ή να μειώνουμε σημαντικά την τεράστια ξένη βοήθεια που συνήθως τους δίνεται», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Χρησιμοποιούν κάθε μέσο ελπίζοντας να φτάσουν στις ΗΠΑΧρησιμοποιούν κάθε μέσο ελπίζοντας να φτάσουν στις ΗΠΑ

Χιλιάδες μετανάστες, κατά κύριο λόγο από την Ονδούρα, συγκεντρώθηκαν στην πόλη Ταπατσούλα την Κυριακή, στα σύνορα του Μεξικού με τη Γουατεμάλα, αψηφώντας τις απειλές του Τραμπ ότι θα κλείσει τα σύνορα με τις ΗΠΑ αν προχωρήσουν, όπως και τις προειδοποιήσεις της μεξικανικής κυβέρνησης. Η αστυνομία του Μεξικό παρακολουθούσε την πορεία του καραβανιού, αλλά δεν εμπόδισε τους μετανάστες να προχωρήσουν.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.