Ειδησεογραφικό site

Ώρα ανασύνταξης και αποφάσεων για τον Κίνημα Αλλαγής

155

Ενίσχυση των δυνάμεών του σημείωσε το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Εν μέσω μάλιστα πρωτοφανούς πόλωσης, άντεξε και ανέβασε το ποσοστό σε σχέση με αυτό που πέτυχε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αλλά και συγκριτικά με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές.
Από το 6,28% και 17 έδρες που είχε λάβει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, στις κάλπες της 7ης Ιουλίου συγκέντρωσε επιπλέον 1,82 μονάδες και έφτασε το 8,10%, ενώ αύξησε την Κοινοβουλευτική του Ομάδα κατά 5 έδρες, εκλέγοντας 22 βουλευτές. Μάλιστα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές πήρε 100.000 ψήφους περισσότερες, ενώ το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ μαζί με τη ΝΔ αθροίζουν 180 βουλευτές, από μόνο του θα κρίνει μια σειρά από σημαντικά νομοθετήματα, όπως την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την προεδρική εκλογή, καθώς και τον νέο εκλογικό νόμο που ετοιμάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.
Στη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για ένα «θετικό αποτέλεσμα που δημιουργεί δυναμική προοπτική, ενώ αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε πως «μέσα σε δύσκολες συνθήκες η παράταξή μας έδωσε μια άνιση μάχη, καταφέραμε όμως να σταθούμε όρθιοι και μάχιμοι» και πως «διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες που έσπευδαν να περιγράψουν αρνητικά την επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής».
Διαβάστε περισσότερα στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Τα σχόλια είναι κλειστά.