Ειδησεογραφικό site

Ομολογία Δραγασάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα δεν ευνοούνται δημοσκοπικά, ακόμη

88

Προβληματισμένος για την καθίζηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ο πρώην υπουργός Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο κ. Δραγασάκης, ζητάει, επίσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε «μια ιδεολογική ανασύνταξη και έναν «προγραμματικό εξοπλισμό» δυναμικό», που θα εμπλουτίζεται και θα εξειδικεύεται διαρκώς μέσα από τον διάλογο και τη δράση με την κοινωνία, όπως λέει.

«Διεθνώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πολύ υψηλά ποσοστά αποδοχής και στήριξης των κυβερνήσεων λόγω του φαινομένου της λεγόμενης «συσπείρωσης περί τη σημαία» που προκαλούν ο φόβος και η ανασφάλεια των ανθρώπων μπροστά σ’ αυτό που ζούμε. Το καινούργιο λοιπόν στη δική μας περίπτωση είναι ότι αυτό το φαινόμενο φαίνεται να κορυφώθηκε πέρυσι τον Ιούνιο και έκτοτε η κυβέρνηση καταγράφει φθορά, πτώση των ποσοστών και σταθερή μείωση της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει μια ισχυρή τάση εντός της Ν.Δ. που ζητά πρόωρες εκλογές φοβούμενη το μέλλον. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καθώς και τα αλλά κόμματα δεν φαίνεται να ευνοούνται δημοσκοπικά, ακόμη, από την κυβερνητική φθορά είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα, η απάντηση του οποίου ίσως βρίσκεται στο «ακόμη»», λέει, ο κ. Δραγασάκης.

Και προσθέτει:

«Οι επόμενοι μήνες ίσως αποδειχτούν καταλυτικοί και από την άποψη αυτή. Σε κάθε περίπτωση όμως το αίτημα για πολιτική και κυβερνητική αλλαγή ωριμάζει στην κοινωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να προετοιμαστεί για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στις εκλογές όποτε και αν γίνουν. Και όπως υπογραμμίζει ο «Απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ 2012-2019», η εκλογική νίκη είναι μόνο μία από τις προϋποθέσεις για να μπορέσει να κυβερνήσει σύμφωνα με το πρόγραμμά του»

Τα σχόλια είναι κλειστά.