Ειδησεογραφικό site

Ομολογία “αποτυχίας” από τη Σουηδία – 3.000 θάνατοι και ξεκλήρισμα ηλικιωμένων

People buy vegetables as the fences and information signs are placed to reduce congestion due to the coronavirus disease (COVID-19) in Mollevangstorget, in Malmo, Sweden April 25, 2020 TT News Agency/Johan Nilsson via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN.
160

Η Σουηδία παραδέχεται μια «μεγάλη αποτυχία» για την πρόληψη των θανάτων ηλικιωμένων από κορονοϊό καθώς ο αριθμός των ατόμων ξεπερνά τα 3.000 με το 90% των θυμάτων άνω των 70 ετών

Ο αριθμός των θανάτων ηλικιωμένων από κορονοϊό στη Σουηδία είναι «μεγάλη αποτυχία», δήλωσε η πρέσβης της χώρας στις ΗΠΑ.

Η Karin Ulrika Olofsdotter δήλωσε ότι το 90% αυτών που πέθαναν στη Σουηδία ήταν άνω των 70 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 2.700 ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει από τον ιό.

Η Σουηδία έχει απαγορεύσει τις επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας σε έναν από τους λίγους περιορισμούς της, αφού αποφάσισε να μην ακολοθήσει το lockdown, αλλά ο κορυφαίος ιολόγος της Σουηδίας Anders Tegnell έχει προηγουμένως παραδεχτεί ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερα για την προστασία των ηλικιωμένων.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών πέρασε σήμερα 3.000 – ένα ορόσημο που ο Tegnell είχε ονομάσει «τρομερά μεγάλο αριθμό» όταν προειδοποίησε ότι έρχεται ο κορονοϊός και στην χώρα.

Ακόμα 99 θάνατοι προστέθηκαν στον αριθμό σήμερα, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων από 2.941 σε 3.040, ενώ 705 νέα κρούσματα αύξησαν το σύνολο από 23.918 σε 24.623. Η πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον ρωτήθηκε για τη στρατηγική της Σουηδίας χθες το βράδυ σε συνέντευξη στο Fox News.
Περιγράφοντας τους λίγους περιορισμούς που έχει επιβάλει η Σουηδία, είπε: «Υποστηρίζουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση, άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους. Έχουμε ρυθμίσει τα πράγματα έτσι ώστε να απαγορεύεται πλέον η επίσκεψη σε άτομα σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, και εκεί δυστυχώς έχουμε δει τη μεγαλύτερη απώλεια ζωής μεταξύ των ηλικιωμένων

Τα σχόλια είναι κλειστά.