Ειδησεογραφικό site

Ομιλία Τσίπρα στην Κομοτηνή: Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για offshore και Paradise Papers

123

«Κάθε μέτρο και κάθε βήμα, που αποσκοπεί να ξεκολλήσει την Ελλάδα από την στασιμότητα προσπαθούν να το μηδενίσουν» είπε ο Aλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις χθεσινές εξαγγελίες για το κοινωνικό μέρισμα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν

«Οι απόφοιτοι της σχολής κακών τεχνών, που μας οδήγησαν στην καταστροφή, επιμένουν στην καταστροφή και προπαγανδίζουν την καταστροφή», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας πριν από λίγο στο αναπτυξιακό συνέδριο για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ο Πρωθυπουργός σχολίασε δεικτικά την στάση της ΝΔ στις αποκαλύψεις για τις offshore και τα Paradise Papers λέγοντας: «ο καθένας που θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν»!

«Εμείς θα επιμείνουμε στην προσπάθεια να θεμελιώσουμε, να χτίσουμε, να δώσουμε ώθηση στην πρόοδο. Και θα κλείσουμε με όλα τα μέσα το δρόμο για την παράδοση της χώρας, για άλλη μια φορά, στους παραδείσους εκείνους των λίγων, που οδηγούν στην κόλαση των πολλών», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι «προπαγανδιστές της καταστροφής» με τους ισχυρισμούς τους «δυσφημίζουν όχι εμάς, όχι την κυβέρνηση, αλλά τη χώρα που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι, όταν την εμφανίζουν ως πεδίο ανομίας, τρομοκρατίας, εχθρότητας προς την επιχειρηματικότητα, και χίλια δυο άλλα. Όταν καθημερινά επιχειρούν να δηλητηριάσουν την εμπιστοσύνη, που αποτελεί το άλφα και το ωμέγα των επενδύσεων και της ανάπτυξης».

Επισημαίνοντας τον «μηδενισμό» που προκύπτει «από το πώς αντιμετωπίζει ο καθένας τις προσπάθειες όχι της κυβέρνησης, αλλά των παραγωγικών τάξεων, και της ίδιας της χώρας, να ανοίξουν δρόμους ανάπτυξης. Από το πώς αντιμετωπίζει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που ανακοινώθηκε χτες. Από το πώς αντιμετωπίζει κάθε μέτρο και κάθε βήμα, που αποσκοπεί να ξεκολλήσει την Ελλάδα από την στασιμότητα. Από το πώς αντιμετωπίζει τον αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, των φορολογικών παραδείσων και των offshore».

«Κρίνετε. Αποδεικνύει ποια σχολή σκέψης, ήθους, συνέπειας, σοβαρότητας, εθνικής ευθύνης, εκπροσωπεί», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του δεσμευόμενος για την υλοποίηση των αποτελεσμάτων του αναπτυξιακού περιφερειακού συνεδρίου. «Κάθε καλόπιστος άνθρωπος, ό, τι κόμμα κι αν υποστηρίζει, καταλαβαίνει ότι το συνέδριο αυτό είναι μια ευκαιρία για την περιοχή. Για όλους μας. Να ακούσουμε, να συζητήσουμε ήσυχα κι απλά, να αποφασίσουμε, να δεσμευτούμε. Η κυβέρνηση πρώτα, αλλά κι εγώ προσωπικά», είπε στην αρχή της παρέμβασής του η οποία ολοκληρώθηκε εκφράζοντας «για μια ακόμα φορά την δέσμευση της κυβέρνησης για την υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.