Ειδησεογραφικό site

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία

26

Οι φλόγες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την καταστροφική τους πορεία στην Εύβοια. Οι ενισχυμένες εναέριες δυνάμεις -κατά περιόδους ακόμα και 7 αεροπλάνα και ελικόπτερα- καλούνται να δώσουν τη μάχη σε τρία βασικά μέτωπα, ενώ από τη στιγμή που οι φλόγες έχουν κάψει χθες Σηπιάδα και Χρόνια και σήμερα τις Ροβιές, πλέον δεν έχει απομείνει τίποτα στο μεσοδιάστημα παρά μόνο θάλασσα. Έτσι το σύνολο των δυνάμεων έχει ρίξει το κύριο βάρος στον ορεινό όγκο και στα χωριά τα οποία παραμένουν κυκλωμένα από τις φλόγες.

Σύμφωνα με το EviaPortal συνολικά έχουν εκκενωθεί ως τώρα 14 χωριά στον δήμο Μαντουδίου- Λίμνης -Αγίας Άννας από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για τα χωριά Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλαιοχώρι, Δαμιά, Κοχύλι, Σκεπαστή, Κουρκουλοί, Ροβιές, Κούλουρος, Μαρούλι, Μονή Οσίου Δαυίδ, Δρυμώνας. Παράλληλα, πάνω από 300 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς ως αυτή την ώρα.

Η μάχη τώρα δίνεται κοντά στο χωριό Κουρκουλοί, καθώς η φωτιά κύκλωσε το χωριό και το προσπέρασε ακολουθώντας μία πορεία προς το χωριό Σκεπαστή που, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, «αν δεν μπορέσουμε με το φως της μέρας να την σταματήσουμε σε αυτό το σημείο και σύμφωνα με τις συνθήκες που θα επικρατούν τη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα μπορεί να φτάσει στο Αιγαίο».

Αυτή την ώρα ένας μεγάλος όγκος από πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και χωματουργικά μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας δίνουν μία πραγματική μάχη για να σταματήσουν τις φλόγες.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής είναι αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να την σταματήσουν, με τον περιφερειάρχη να διατηρεί αμφιβολίες, καθώς όπως δηλώνει στο ΑΠΕ «και σήμερα το πρωί είχαμε καθηλώσει τη φωτιά στο ίδιο χωριό αλλά λίγο αργότερα πήρε πάλι διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες»

Τα σχόλια είναι κλειστά.