Ειδησεογραφικό site

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους δανειστές – Tα προνοιακά επιδόματα «αγκάθι» στις συζητήσεις

85

Ολοκληρώθηκε στις 17.30 η συνάντηση μελών της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς στο Hilton  ενώ η προγραμματισμένη για το απόγευμα επαφή για τα δημοσιονομικά μετατίθεται για την Παρασκευή, όταν και αναμένεται η αναχώρηση των κλιμακίων από την Αθήνα.

Όπως ανέφερε μετά τις διαβουλεύσεις κυβερνητικός παράγοντας σήμερα συζητήθηκαν τα θέματα της διοικητικής μεταρρύθμισης, των συντάξεων χηρείας, του εξωδικαστικού συμβιβασμού και των προνοιακών επιδομάτων.

Ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία στα τρία πρώτα θέματα ενώ για το ζήτημα των επιδομάτων το αγκάθι είναι το ύψος του αναγκαίου κονδυλίου καθώς συνδέεται ευθέως με τα δημοσιονομικά του 2018 και αν τα ποσά θα στοχεύουν στους εξαιρετικά αδύναμους οικονομικά πολίτες ή θα διευρυνθεί τελικά η βάση των δικαιούχων.

«Εμείς πιστεύουμε πως θα τα βρούμε» σχολίασε σχετικά ο κυβερνητικός αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτημα αν υπάρχουν τα αναγκαία ποσά.  Η συνέχεια των διαπραγματεύσεων για τα δημοσιονομικά αναμένεται την Παρασκευή αν και φαίνεται ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί το όποιο κενό του 2018.

Τα σχόλια είναι κλειστά.