Ειδησεογραφικό site

Όλα εδώ πληρώνονται…

341

Όπως αρμόζει σε κάθε καθεστωτικό μέσο ενημέρωσης, η ΕΡΤ, η οποία υποκαθιστά επί ημερών Τσίπτρα την αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ, πανηγύριζε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του προηγούμενου Σαββατοκύριακου για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις αιτήσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Πανηγύριζαν, δηλαδή, γιατί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες περιμένουν τα ψίχουλα ως επιστροφή με τα καρβέλια που τάισαν τα δημόσια ταμεία για να βγει ο λογαριασμός του μνημονίου Τσίπρα – του επαχθέστερου που υπογράφηκε τα χρόνια της κρίσης. Πανηγύριζαν γιατί φτωχοποιούν κάθε μέρα τους Έλληνες, οι οποίοι περιμένουν πώς και πώς για ένα γλίσχρο επίδομα.

Το επιδοματάκι αυτό δεν το έχουν ανάγκη οι κηφήνες του ΣΥΡΙΖΑ που εισπράττουν παχυλούς μισθούς από τον δημόσιο κορβανά. Αυτό που κάνουν είναι ανήθικο. Τώρα που έπιασαν την καλή και είναι μέσα στα κόλπα, αξιοποιούν στο έπακρο τις γνωριμίες τους. Αυτές είναι οι υψηλά αμειβόμενες υπηρεσίες τους. Γι’ αυτό και ο Πετσίτης δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο και καμία απολύτως ανάγκη να υποβάλλει αίτηση για να λάβει το κοινωνικό μέρισμα.

Ο άνθρωπος μπορεί να είχε πενιχρά εισοδήματα, όπως τόσοι και τόσοι που καβαλάνε ένα μηχανάκι και μοιράζουν «πίτσες», όμως ο Πετσίτης έχει υψηλές γνωριμίες και αυτές άνοιξαν τις πόρτες για να ανέλθει κοινωνικά και οικονομικά: Ήταν συμμαθητής και έκτοτε συνδεδεμένος με προσωπική φιλία με τον Νίκο Παππά, τον υπουργό που αγριοκοίταξε τους δημοσιογράφους που τόλμησαν να κάνουν ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου-παρωδία μετά την ανθρωποκτόνο πυρκαγιά στο Μάτι, τον υπουργό που κινεί νήματα από το παρασκήνιο του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Παππάς «άνοιξε δρόμους» στον φίλο του, όπως βόλεψε και τον πατέρα του, ο οποίος τοποθετήθηκε επικεφαλής του οργανισμού των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Νεποτισμός και οικογενειοκρατία, τα δύο βασικά συστατικά του νέου που έδιωξε το παλιό γιατί ήταν διεφθαρμένο. Χαράμι και το ηθικό πλεονέκτημα. Γιατί δεν είναι μόνο η υπόθεση Πετσίτη ή η περίπτωση του διορισμού του πατρός Παππά. Είναι και πολλά άλλα που πρέπει να ανασύρουμε από τη μνήμη μας για να κατανοήσουμε πως οι ΣΥΡΙΖΑίοι επέδραμαν ως λαφυραγωγοί στο κρατικό οικοδόμημα.

Η Ράνια Αντωνοπούλου, τέως αν. υπουργός Εργασίας, έπαιρνε επίδομα ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ ετησίως προκειμένου να πληρώνει το ενοίκιο σπιτιού στο Κολωνάκι. Η ίδια έχει εισοδήματα 70.000 ευρώ ετησίως και ο σύζυγός της, επίσης υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου, 453.000 δολάρια. Επίσης, μετοχές 340.000 δολαρίων σε χρηματιστήρια και ο σύζυγός της χαρτοφυλάκιο αξίας 2,7 εκατ. δολαρίων. Διαθέτουν και διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και βίλα στη Σύρο 300 τ.μ. με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο σχεδόν πέντε στρεμμάτων και με πισίνα 80 τετραγωνικών.

Ένα από τα βασικότερα προτάγματα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του 2014 και του 2015 ήταν ότι θα αντικαθιστούσαν με άφθαρτα υλικά τα κακοφορμισμένα του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος. Κουνούσαν το δάχτυλο στους παλιούς στους οποίους φόρτωσαν κάθε αμαρτία και, παράλληλα, έκαναν σημαία τους το περίφημο ηθικό πλεονέκτημά τους: Ότι εκείνοι είναι οι καθαροί και άμεμπτοι, αυτοί που δεν νοιάζονται για τις δικές τους τσέπες, δεν θέλουν βίλες και χλιδάτη ζωή, ότι δεν υποκύπτουν σε κανέναν υλιστικό πειρασμό. Και τελικά αποδεικνύεται ότι παίζουν… στο επίκεντρο του διεφθαρμένου συστήματος. Να καταλαμβάνουν υψηλόβαθμες θέσεις και να εισπράττουν παχυλούς μισθούς, χωρίς ταυτόχρονα να προσφέρουν.

Ποιο ηθικό πλεονέκτημα έναντι του παλιού συστήματος μπορεί να έχει ένας πρωθυπουργός που φιλοξενείται όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με την οικογένειά του στη βίλα εφοπλιστή; Ποιο ηθικό πλεονέκτημα μπορεί να έχει το κόμμα που τοποθετεί και διατηρεί σε θέση υπουργού τον Σταθάκη, ο οποίος ξέχασε να δηλώσει το μικροποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ στο πόθεν έσχες;

Ποιο ηθικό πλεονέκτημα μπορεί να έχει ένα κόμμα όταν ο ράπερ γραμματέας της νεολαίας του, ο αντικομφορμιστής Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος, διόρισε στο Δημόσιο τον αδελφό του και τη μητέρα του; Ποιο ηθικό πλεονέκτημα μπορεί να έχει ένα κόμμα όταν η εκλεγμένη με τη σημαία του περιφερειάρχης έχει διορίσει σε κρατική υπηρεσία τον σύντροφό της; Στη Δούρου αναφερόμαστε και στον διορισμό του συντρόφου της στην ΕΥΔΑΠ. Και άλλα ρουσφέτια, ων ουκ έστιν αριθμός.

Πραγματικά, θα θέλαμε να μας εξηγήσουν πώς κατάφεραν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν όλοι αυτοί οι εχθροί της «καριέρας» την τεχνογνωσία για να παριστάνουν τους χρυσοπληρωμένους συμβούλους μεγάλων επιχειρηματιών. Πώς κατάφεραν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να υλοποιήσουν το σχέδιο: Γίνομαι στέλεχος, έχω τις άκρες με τους μεγάλους στο Μαξίμου και φεσώνω το Δημόσιο προς όφελος της επιχείρησης που με προσέλαβε. Μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια κατάφεραν να συλλάβουν το σχέδιο, να προσεγγίσουν τους επιχειρηματίες, να μοιράσουν τους ρόλους και τις θέσεις και μετά να το υλοποιήσουν.

Προσποιούνται τώρα ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, ότι όλα αυτά είναι πάλι υπερβολές της αντιπολίτευσης. Και αποφεύγοντας να απαντήσουν επί της ουσίας, νομίζουν ότι οι υποθέσεις διαφθοράς των «ημετέρων» θα ξεχαστούν. Ή ότι θα λάβουν άφεση αμαρτιών από τους ψηφοφόρους επειδή μοιράζουν επιδοματάκια. Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται τίποτα να ξεχαστεί. Αφενός γιατί οι εξελίξεις παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας αλλά και γιατί νομοτελειακά τίποτα δεν μένει κρυφό και ατιμώρητο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.