Ειδησεογραφικό site

Οι Σέρβοι ενημέρωσαν για το φορτίο με τα πυρομαχικά -Τι μετέφερε το Antonov

89

Τη στιγμή που οι τοπικές Αρχές αναμένουν το πρώτο πόρισμα από το ειδικό κλιμάκιο βιολογικού κινδύνου του Στρατού, οι Σέρβοι έδωσαν αναλυτικά στοιχεία στην Ελλάδα για το φορτίο του Antonov.

Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir – εντολέα της μεταφοράς του συγκεκριμένου φορτίο, με τα πυρομαχικά 11,5 τόνων, με το Antonov. Σύμφωνα με την ενημέρωση το Antonov μετέφερε τα εξής πυρομαχικά:

εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62,
εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και
φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.
Ειδικά κλιμάκια στην περιοχή
Για την πλήρη λήξη συναγερμού αναμένεται το πόρισμα του Ειδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) που μεταβαίνει στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το iefimerida.gr έγραψε για την υπόθεση ότι δεν είχε ζητηθεί η συνδρομή της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, κάτι που έδειχνε ότι απομακρυνόταν το σενάριο του ραδιολογικού κινδύνου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην περιοχή της συντριβής βρίσκονται μονάδες εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς του Ελληνικού Στρατού από Δράμα και Λιτόχωρο, ενώ προωθείται αντίστοιχη ομάδα από Αλεξανδρούπολη. Στην περιοχή θα μεταβεί σε λίγο και ομάδα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου (ΕΔΛΟ) ΠΒΧ (Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής) Άμυνας (8 άτομα τμήμα ανίχνευσης, 4 άτομα τμήμα απολύμανσης, 2 άτομα ΥΓ) από Αθήνα.

ptwsi_aeroskafous_fortio_xr

Στο μεταξύ, με εντολή του Υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, μεταβαίνει εντός της ημέρας κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος Antonov

Τα σχόλια είναι κλειστά.