Ειδησεογραφικό site

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, δεν βλέπουν μόνο το «τυράκι», βλέπουν και τη φάκα!!!

153

Πόσο μεγάλη ζημιά έχει κάνει στα κατεστημένα συμφέροντα για να τον πολεμούν με τόση λύσσα ο Γιώργος Παπανδρέου; Ακόμη και σήμερα, μια ημέρα πριν την αυριανή αναμέτρηση, επιχειρούν για να τον μικρύνουν οι…σπιθαμιαίοι!

Γράφει ο Δημήτρης Αλ. Κλητοράκης

 

 

 

 

Δεν θα το κατορθώσουν!

Έριξαν, στη μάχη της τελευταίας ημέρας, εναντίον του

  • Τον Μανώλη Καψή (καμιά σχέση με τον αείμνηστο πατέρα του Γιάννη Καψή), όπου αυτός ο… οξυδερκής δημοσιογράφος, στο άρθρο του στο Capital, σε ερώτηση που θέτει ο ίδιος για τον Παπανδρέου, «Είναι ικανός να τα κάνει χειρότερα;», απαντά ο ίδιος, «Φοβάμαι πως ναι». Ντράπηκε να πει «ελπίζω».
  • Τον Γιώργο Χρ. Παπαχρήστο, που με σημερινό σχόλιό του στα «ΝΕΑ» για τη Σύνοδο Κορυφής των G20, στις Κάννες το 2011, γράφει ότι βγαίνοντας από τη σύσκεψη, γύρισε προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που τον συνόδευε, και του είπε «Βαγγέλη, νομίζω πως καλά τα πήγαμε!», και προσθέτει ο συνεργάτης της γάτας των Ιμαλαΐων του κ. Ψυχάρη του ΔΟΛ, «Τίποτε δεν είχε καταλάβει…»

Είναι προφανέστατη η πηγή της πληροφόρησής του: Είναι ο υπονομευτής του Γιώργου Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, που έκανε στη σκάλα του αεροπλάνου, τη γνωστή δήλωση στους δημοσιογράφους για το δημοψήφισμα, επειδή του έστειλε η κόρη του e-mail που του έγραφε «Μπαμπά αν είναι να κάνεις κάτι για την χώρα, κάντο τώρα»!!! Υπέρτατος θεσμός η κόρη του!!!

Ναι, τόση λύσσα έχουν κατά του Παπανδρέου, γιατί τους έχει καταστρέψει, που παίζουν το τελευταίο τους παιχνίδι, παραγνωρίζοντας ότι διαθέτουμε την πικρή μνήμη από τον υπέρτατο αγώνα που έδινε ο Παπανδρέου στην Ευρώπη, με την κόντρα του με τον Σαρκοζί, για τη σωτηρία της πατρίδας.

Ο καημένος ο κ. Παπαχρήστος, με αμβλυμμένη μνήμη, αναφέρει ότι η Σύνοδος Κορυφής διεξήχθη στα τέλη Οκτωβρίου του 2011, ενώ αυτή διεξήχθη το βράδυ της 2ας προς 3η Νοεμβρίου 2011 (ήταν βλέπετε, τέτοια η βιασύνη του να ρίξει την λάσπη του, που θεώρησε περιττό να επαληθεύσει τις ημερομηνίες), προσπαθεί αγωνιωδώς να μας πείσει ότι, μετά την χυδαία επίθεση του Σαρκοζί, ήταν δυνατό να πει ο Παπανδρέου «Βαγγέλη, νομίζω πως τα πήγαμε καλά»!!!

Επειδή όμως, τα καταγεγραμμένα γεγονότα, αφενός ξεσκεπάζουν το ψέμα του πληροφοριοδότη και αφετέρου αποκαλύπτουν γιατί «αμβλύνθηκε» η κρίση και η μνήμη του κ. Γιώργου Παπαχρήστου, αναφέρω ότι «ΤΑ ΝΕΑ» της 31/12/2012 είχαν δημοσιεύσει αποσπάσματα από το βιβλίο του τότε Υπουργού Οικονομικών του Σαρκοζί, Φρανσουά Μπαρουάν, με τον τίτλο «Παρακολουθώ απευθείας τον πολιτικό θάνατο του Γιώργου Παπανδρέου».

Μετά την εξοργιστική περιγραφή συνέταξα την κατωτέρω επιστολή, την οποία προσυπέγραψε και ο φίλος Κώστας Ξύδης, και την απέστειλα τόσο στα «ΝΕΑ», όσο και μέσω της Γαλλικής Πρεσβείας προς τον κ. Φρανσουά Μπαρουάν:

«Προς τον

Πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2012

κ. Φρανσουά Μπαρουάν

διά της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»

————————————-

Θέμα: «Παρακολουθώ απευθείας τον πολιτικό θάνατο του Γιώργου Παπανδρέου».

( Δημοσίευμα εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ 31/10/12 )

Κύριε Μπαρουάν,

Δεν πεθαίνουν οι Αρχές της Δημοκρατικής Πολιτείας : η Αλληλεγγύη, το Κύρος , η Αξιοπρέπεια, η Συνέπεια και η Συνέχεια μιας Χώρας, η Δικαιοσύνη, και ο Σεβασμός της διαφορετικής άποψης.

Και βέβαια δεν πεθαίνει επίσης, πολιτικά, ούτε ο Παπανδρέου, που φέρει στους ώμους του το βαρύ φορτίο του ονόματος των Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου και σεβάστηκε αυτές τις Αρχές.

Δεν μπορεί να αισθάνεστε υπερήφανος κ. Μπαρουάν εκθέτοντας τα δραματικά γεγονότα των Καννών, περιπαικτικά!

Γράφετε:

<< «Στο λέμε ξεκάθαρα, εάν κάνεις δημοψήφισμα δεν υπάρχει σχέδιο σωτηρίας», λέει ο Σαρκοζί στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Με παγωμένο βλέμμα η Μέρκελ επαναλαμβάνει στον Έλληνα Πρωθυπουργό το ίδιο πράγμα με πολύ αποφασιστικό τρόπο. Είναι ένας ψυχολογικός πόλεμος . Η ένταση ανεβαίνει κι άλλο. Ο Σαρκοζί του επαναλαμβάνει τους όρους μας σε στυλ τελεσιγράφου. Ο Παπανδρέου ιδρώνει, αντιστέκεται, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει…

… Ο Παπανδρέου παίζει την καριέρα του. Ιδρώνει όλο και πιο πολύ, ταλαντεύεται από τις αρχικές του θέσεις, έπειτα καταρρέει. Στο τέλος δεν έχει άλλη επιλογή: αναγκάζεται να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά του ευρώ. Καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί πια να ξεφύγει από αυτό (το) ερώτημα υποβάλλοντάς το στο λαό του. Παρακολουθώ απευθείας τον πολιτικό του θάνατο. Έπειτα από δυο ώρες αντιπαράθεσης, παραδίδει τα όπλα» >>.

Εύγε κ. Μπαρουάν!

Ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ , συνεπικουρούμενοι και από εσάς, κατήγαγαν ένα «θρίαμβο», υποχρεώνοντας έναν ευγενή, φιλότιμο και πατριώτη ηγέτη να υποχωρήσει , μπροστά στην ασφυκτική πίεση των γιγαντιαίων κρατών της Ευρώπης της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Γιατί;

Διότι σέβεται το κύρος και την αξιοπιστία του, και με την ευγένεια που τον διακρίνει , και όχι με «τσαμπουκά», αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις της Χώρας του, ως δανειολήπτριας, προς τους δανειστές της, αλλά δεν θέλει να τη βάλει ενδεχομένως σε περιπέτεια!

Εάν όμως ήθελε ο κ. Παπανδρέου , θα μπορούσε, με «τσαμπουκά», να απορρίψει το τελεσίγραφό σας, να διακινδυνεύσει και ως άλλος Σαμψών, να σας πει : «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» και να γκρεμίσει το Ναό του Σολομώντα. Να αποχωρήσει από την εκβιαστική σύσκεψή σας, να επιστρέψει στην Ελλάδα, να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο» και όχι στο ευρώ, όπως εσείς θα θέλατε, και μάλιστα με εισήγησή του υπέρ του «ΟΧΙ».

Έτσι θα έπραττε, εάν επεδίωκε να μην «παίξει την καριέρα του», εξυπηρετώντας το στενό πολιτικό του συμφέρον.

Και θα γινόταν ήρωας δαφνοστεφανωμένος στη Χώρα του την Ελλάδα!

Δεν το έπραξε γιατί , εκτός των δυσμενών ή καταστροφικών συνεπειών για την Ελλάδα, θα ανατίναζε και θα κατέστρεφε και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα την Γερμανία και την Γαλλία που, κατά την αφήγησή σας, του ασκούσαν ψυχολογικό πόλεμο και του επέδιδαν τελεσίγραφο!

Εσείς κ. Μπαρουάν και ιδιαίτερα η Γερμανία δεν σεβαστήκατε, διαχρονικά, τις Αρχές αυτές και την αλληλεγγύη μεταξύ των Χωρών και ιδιαίτερα προς τις οικονομικά αδύναμες Χώρες .

Πού είναι η αλληλεγγύη κ. Μπαρουάν, όταν η Γερμανία ως δανειολήπτρια παίρνει δάνειο με 1% και ως δανείστρια το χορηγεί στην Ελλάδα με 5-7% ;

Αυτή δεν είναι αλληλεγγύη . Είναι στυγνή εκμετάλλευση! Είναι αισχροκέρδεια! Είναι τοκογλυφία!

Και είναι επίσης και υποκρισία γιατί , εν γνώσει της αναληθείας, μας λέτε ότι δεν μπορεί να πληρώνουν οι λαοί και ιδιαίτερα ο Γερμανικός λαός για να ζήσει η Ελλάδα.

Και το λέτε αυτό, όταν γνωρίζετε ότι μέχρι σήμερα δεν έχετε χάσει, αντίθετα έχετε κερδίσει τους τόκους των τοκογλυφικών δανείων που μας χορηγήσατε.

Είναι κρίμα κ. Μπαρουάν να παίρνετε τέτοια θέση, όταν γνωρίζετε ότι, κυρίως η Γερμανία, εκμαυλίζοντας τις ελαστικές συνειδήσεις φιλοχρήματων, αθλίων και επίορκων στελεχών της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, τους δωροδοκούσε για να αυξάνει τις εξαγωγές της και μάλιστα με δανεικά!

Πιστεύουμε κ. Μπαρουάν να γνωρίζετε ότι, προκειμένου να λάβει δάνειο ο υποψήφιος δανειολήπτης, είτε ιδιώτης είναι αυτός, είτε Υπηρεσία, είτε εταιρεία, είτε Χώρα, θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι φερέγγυος, το δε εισόδημά του θα πρέπει να επαρκεί για την εξόφληση των τοκοχρεολυτικών δόσεων του δανείου του.

Συνεπώς έχετε μείζονα ευθύνη και εσείς γιατί ,όταν μας χορηγούσατε τα δάνεια, δεν ελέγξατε, εάν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Και δεν τα ελέγξατε, όχι βέβαια από παράλειψή σας, αλλά από την προφανή και πρωτοφανή σκοπιμότητα αύξησης των εξαγωγών σας δια των ανηθίκων μεθόδων του εκμαυλισμού των συνειδήσεων.

Είναι κρίμα κ. Μπαρουάν, χάριν οποιασδήποτε σκοπιμότητας, να ψέγετε αντί να επαινείτε, ως πρώην Υπουργός των Οικονομικών της Γαλλίας, γνώστης κατά τεκμήριο των κανόνων που διέπουν την οικονομία, την υπερπροσπάθεια του πατριώτη ηγέτη ενός , μικρού και αδύναμου μεν, με πλούσια ιστορία δε, κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υποστηρίξει τα συμφέροντα της πατρίδας του, χωρίς να θίγει τα συμφέροντα των άλλων Χωρών.

Γιατί μόνο ως αγωνία ενός πατριώτη ηγέτη για τη σωτηρία της πατρίδας του, μπορεί να εξηγηθεί ότι… «Ο Παπανδρέου ιδρώνει, αντιστέκεται, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει… Καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί πια να ξεφύγει…»

Από πού να ξεφύγει κ. Μπαρουάν;

Μα βέβαια από την ενέδρα που του έστησαν οι ισχυροί μεν , άδικοι δε ηγέτες της Ευρώπης!

Επομένως , έπαινος ανήκει στον Παπανδρέου και όχι ψόγος.

Αλλά να ξέρετε κ. Μπαρουάν, ότι «έχει ο καιρός γυρίσματα».

Και αυτό ισχύει για όλους. Μικρούς και μεγάλους, ισχυρούς και αδύναμους, ηθικούς και ανήθικους…

Κατόπιν αυτών των αδιάψευστων γεγονότων, ψηφοφόροι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, αποφύγετε και το τυράκι και τη φάκα της διαπλοκής!

Τα σχόλια είναι κλειστά.