Ειδησεογραφικό site

Οι παροχές Τσίπρα επαναφέρουν τους φόρους στην εποχή Σαμαρά

52

Ο Αλέξης Τσίπρας φιλοδοξεί κυρίως ότι με τις παροχές θα εκτοπίσει από τα πρωτοσέλιδα τις διακοπές του στο κότερο Παναγοπούλου, που έχουν πλήξει καίρια το ηθικό πλεονέκτημα του αριστερού πρωθυπουργού, αλλά και τις αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι, που επανέφερε στο προσκήνιο το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ.

Εκφράζονται, ωστόσο, σοβαρές αμφιβολίες αν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, 19 ημέρες προ των εκλογών, μπορούν να βοηθήσουν τις προοπτικές του κόμματος στις ευρωεκλογές και στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, πόσω μάλλον που το παρελθόν… άλλα διδάσκει.

Αλλά αυτό που επισημαίνουν πολλοί, και θα ακουστεί κατά κόρον στην Βουλή τις επόμενες ώρες, είναι ότι τα περίφημα μέτρα Τσίπρα επαναφέρουν τους φόρους στην εποχή Σαμαρά. Δηλαδή μειώνουν τους φόρους που αύξησε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το τραγικό καλοκαίρι του 2015, όταν η Ελλάδα βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός Ενωμένης Ευρώπης.

Με άλλα λόγια, οι φόροι που αύξησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, με τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα ξαναγυρίζουν εκεί που τους είχε κατεβάσει ή διατηρήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ο Τσίπρας μειώνει τον ΦΠΑ στην εστίαση… που αύξησε ο ΣΥΡΙΖΑ
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στην εστίαση, φόρο που ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε κατεβάσει από το 23% στο 13%, παρά τις ενστάσεις της τρόικας. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας, αφού τότε είχε καταψηφίσει τη μείωση του φόρου στην εστίαση, ξαναγυρίζει τον ΦΠΑ εκεί όπου τον είχε μειώσει ο Αντώνης Σαμαράς. Αφού τον αύξησε για 4 χρόνια δηλαδή, ξαναγυρίζουμε στο 2013…

Τότε ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει:

«Το πιο σημαντικό, όμως, είναι αυτό που σας ανακοινώνω σήμερα: Ότι μειώνεται αμέσως ο ΦΠΑ στην Εστίαση. Από 1η Αυγούστου! Για πρώτη φορά, όχι απλά αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές…είναι μήνες τώρα, που πήρα επάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων στην Ελλάδα. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο. Αλλά ξέραμε ότι μπορούσε να γίνει κι έπρεπε να γίνει. Και το κάναμε…».

Η Κουμουνδούρου τότε, για το μέτρα που ανακοίνωσε με διθυραμβικούς τόνους ο κ. Σαμαράς από το Ζάππειο, σημείωνε: «Η καθυστερημένη και προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση φαντάζει σταγόνα στον ωκεανό της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου, μιας πολιτικής που γκρεμίζει τα πάντα συθέμελα στη χώρα…». Και στη Βουλή καταψήφισε το μέτρο.

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωνε στη Βουλή ότι το μέτρο είναι «δώρο άδωρον», προσθέτοντας πως «κάθε πολιτικός που βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία και σέβεται τον εαυτό του φέρνει και κάποια δωράκια. Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, προσωρινά όμως και βλέπουμε, για 6 μήνες, από το 23% στο 13%»
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/ta-metra-tsipra-xanagyrizoyn-foroys-epohi-samara

Τα σχόλια είναι κλειστά.