Ειδησεογραφικό site

Οι μαζορέτες της ρωσικής εισβολής: Με στολή νοσοκόμας προσπαθούν να ενισχύσουν το ηθικό των Ρώσων στρατιωτών

90

Ντυμένες με στολές νοσοκόμας μιας άλλης εποχής, influencers και μοντέλα ποζάρουν δίπλα σε τανκ και στρατιώτες σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη ρωσική πολεμική προπαγάνδα.

Η ομάδα, που ονομάζεται «Αδελφές για τη Νίκη», θέλησε να ενισχύσει το ηθικό των Ρώσων στρατιωτών και βρέθηκαν στο πλευρό τους το Πάσχα.

Στις στολές τους, επάνω στον κόκκινο σταυρό του καπέλου τους, μπορεί να διακρίνει κανείς το γράμμα «Ζ», που αποτελεί σύμβολο της ρωσικής επίθεσης.

Τα στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν τις νεαρές «νοσοκόμες» στην περιοχή Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας να φέρνουν κέικ -με αφορμή το ορθόδοξο Πάσχα- στα στρατεύματα. Λίγες ημέρες πριν, είχαν αναρτήσει και ένα βιντεοκλίπ, σε μια προσπάθεια να πείσουν τους νέους στη Ρωσία για το πόσο αναγκαίος είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με την «Daily Mail».


Μεταξύ αυτών και η Αλιόνα Μπόικο, η οποία έχει πάνω από 30.000 ακόλουθους στο TikTok και το Instagram. Το προπαγανδιστικό της μήνυμα προς τους στρατιώτες ήταν: «Είναι πολύ σημαντικό να μην τα παρατήσετε τώρα, να είστε πιο δυνατοί, παρά τις αντιξοότητες. Οι δύσκολες στιγμές θα περάσουν αργά ή γρήγορα, όλα θα πάνε καλά».

Μοντέλα, φοιτήτριες και δικηγόροι: Ποιες είναι οι μαζορέτες της Ρωσίας;
Η 19χρονη Βιολέτα Μοσκαλένκο είναι μοντέλο που συμμετείχε στην Εβδομάδα Μόδας του Λουχάνσκ. Άλλες «νοσοκόμες» είναι η συμμετέχουσα σε διαγωνισμό ομορφιάς Μαρία Οκορόκοβα και η ηθοποιός Αναστάζια Τσεπούροβα.


Και δεν είναι μόνον αυτές. Η Βαλέρια Ρουσίνα είναι φοιτήτρια Ιατρικής και η Σοφία Βορομπίροβα είναι παιδίατρος. Η 20χρονη Αναστάζια Μιγκάλ είναι ασκούμενη δικηγόρος και πρωταθλήτρια σφαιροβολίας και δισκοβολίας. «Μέσα σε έξι χρόνια έχω κερδίσει 54 μετάλλια και 70 διπλώματα. Παρ’ όλα αυτά τα επιτεύγματα, έχω ακόμα πολλές νίκες μπροστά μου», λέει.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.