Ειδησεογραφικό site

Οι Έλληνες περιμένουν την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ!

182

Ζώντας μία πρωτόγνωρη περίοδο που μαστίζεται από σωρεία κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων με τους πολίτες  να καλούνται να σηκώσουν δυσβάστακτα βάρη στην καθημερινότητα τους.

του Κώστα Ξυλούρη

Η  παγκόσμια κρίση της ενέργειας που προκάλεσε η πανδημία  έχει γονατίσει κάθε σπιτικό καθώς οι πρωτοφανείς αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και Φυσικό Αέριο έχουν χτυπήσει κόκκινο στον οικογενειακό προϋπολογισμό και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις συμπαρασύροντας κι άλλες υπηρεσίες και όλα τα προϊόντα σε όλους τους τομείς. Η οικονομική εξαθλίωση έχει .. χτυπήσει την πόρτα του κάθε σπιτικού .

Και η κυβέρνηση δεν  δείχνει να ακουμπάει αυτή την κοινωνική  κρίση και οδεύει χωρίς σχέδιο και στρατηγική για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα και τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το ερώτημα είναι , η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη ; Καθώς εν μέσω βαρυχειμωνιάς  χιλιάδες συμπολίτες μας με πενιχρά εισοδήματα θα ζήσουν τον εφιάλτη της διακοπής του ηλεκτρικού! Και μάλιστα οι πάσχοντες με χρόνια προβλήματα υγείας θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους .

Την ίδια ώρα, η πολιτεία δείχνει αδύναμη να αντιμετωπίσει την πανδημική κρίση με τα προβλήματα να συσσωρεύονται και τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν από χιλιάδες επείγοντα περιστατικά και πολλοί συνάνθρωποι μας να συνωστίζονται στα ράντζα των διαδρομών !

Η κυβέρνηση της ΝΔ ,όπως πάντα, περιορίζεται να εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα  με τις ανισότητες να μεγεθύνονται  και τις αδικίες να εξελίσσονται ανεξέλεγκτες εις βάρος των μη προνομιούχων .
Ο ΣΥΡΙΖΑ παλινδρομεί και αντί να προβάλει τα σημαντικά προβλήματα, πετάει φωτοβολίδες για να δημιουργήσει εντυπώσεις….!

Άλλωστε, πάγια είναι η τακτική του  ΣΥΡΙΖΑ να πετάει την μπάλα στην εξέδρα . Και για αυτό θα απομονωθεί και θα αποτελεί παρελθόν για την πολιτική ζωή του τόπου .

Το ΠΑΣΟΚ μετά την θριαμβευτική εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη καλείται να πάρει ξανά τα ηνία για την  ανασυγκρότηση της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και  μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις με πυξίδα τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και η ηγετική ομάδα του οφείλουν να φανούν αντάξιοι της ισχυρής εντολής που  έλαβαν από τους 300.000 φίλους και μέλη που με πάθος και πυγμή έδειξαν περίτρανα ότι δεν τους εκφράζει ο διπολισμός και αναζητούν εδώ και τώρα ΑΛΛΑΓΗ !

Τα καυτά ζητήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα όπως τα εθνικά θέματα, Οικονομία, Υγεία, Παιδεία, Εργασία  και όλες οι  κοινωνικές προκλήσεις που μας απασχολούν καθημερινά, για τη νεα ηγεσία πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για μία εποικοδομητική αντιπολίτευση με μια πρωτοποριακή πολιτική πρόταση όλων αυτών των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα .

Αυτό είναι και το  μεγάλο στοίχημα της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ! Δεν χωράνε οι εσωστρέφειες , οι μεμψιμοιρίες και τα προσωπικά συμφέροντα σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Ήρθε η ώρα η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα να θεωρείται το μπαλαντέρ του κάθε κόμματος εξουσίας .  Αυτό το μήνυμα πρέπει να δοθεί προς πάσα κατεύθυνση . Είναι πλέον η ώρα το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά κυρίαρχο γιατί έτσι αποφάσισαν οι προοδευτικοί πολίτες .

Αλλά την ίδια ώρα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους να δοθεί χώρος στη νέα γενιά και η παλιά φρουρά να κάνει ένα βήμα πίσω .

Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της, Νίκο Ανδρουλάκη, θα αναδείξουν με ειλικρίνεια, τόλμη και αποφασιστικότητα  το όραμα και την προοπτική  για μία ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ  έχοντας ως οδηγό το τρίπτυχο, ανανέωση, ενότητα και αυτονομία !

Ο κόσμος μίλησε και τώρα αναμένει να δει τον ΗΛΙΟ να ακτινοβολήσει ξανά!

Τα σχόλια είναι κλειστά.