Ειδησεογραφικό site

Ο Τζήμερος να στείλει λουλούδια στον… Αλέξη!

31

Του Γιάννη Σιδέρη

Αφού 26,5% εξακολουθεί να πιστεύει ότι μας ψεκάζουν και το 80,5% ότι υπάρχουν μυστικές οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό που δρουν στο παρασκήνιο και κινούν τα νήματα (και προφανώς επιβουλεύονται τη πανέμορφη χώρα μας), είναι κατανοητό γιατί ο κυβερνητικός λόγος με τις τόσες αντιφάσεις, παλιδωδίες και αυτοδιαψεύσεις, εξακολουθεί να γίνεται πιστευτός σε τμήματα της κοινωνίας – όπως π.χ. και χθες αναφέραμε το τραγελαφικό παράδειγμα υπουργών της κυβέρνησης η οποία έφερε το τρίτο μνημόνιο, να δηλώνουν με πάσα σοβαρότητα, ότι δεν δύναται ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι μνημονιακό κόμμα (και να αναπαράγεται σοβαρά ως επιχείρημα από οπαδούς)!

Σε αυτόν τον κόσμο μάλλον απευθύνεται ο πρωθυπουργός, και κατορθώνει να τον πείθει σε μεγάλο βαθμό, αφού στις δημοσκοπήσει εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται δεύτερο κόμμα, χωρίς να έχει καταρρεύσει.

Αρχής γενομένης από τα σοβαρά: Στην συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός στο «Documento», δείχνει ότι έχει παγιδευτεί, με αντιπαραγωγικό τρόπο, στο μέγα στόχο: Την απομείωση του χρέους, παρότι τόσοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και εγχώριοι οικονομικοί αναλυτές, λένε ότι το χρέος δεν αποτελεί πρόβλημα της παρούσης πενταετίας.

Προφανώς ο κ. Τσίπρας χρειάζεται μια περιφανή νίκη, έναν επικοινωνιακό θρίαμβο, αυτόν της απομείωσης του χρέους, επί της θητείας του, τον οποίο κανείς άλλος μνημονιακός πρωθυπουργός δεν κατάφερε. Γι αυτό και κατανάλωσε, και καταναλώνει, τόσο πολιτικό κεφάλαιο, εις ώτα μη ακουόντων!

Συγκεκριμένα στην συνέντευξη είπε ότι διαπραγματεύεται: «για να φτάσουμε σε μια συνολική συμφωνία που περιλαμβάνει και τα απαραίτητα μέτρα απομείωσης του χρέους που θα το καταστήσουν βιώσιμο και θα ανοίξουν το δρόμο για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Μια συμφωνία, δηλαδή, που θα σηματοδοτήσει και την προοπτική οριστικής εξόδου της Ελλάδας από τα προγράμματα επιτροπείας και άρσης κυριαρχίας».

Βέβαια η Κύπρος δεν μπήκε στην ποσοτική χαλάρωση, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να δανείζεται με σχεδόν μηδενικά επιτόκια. Βέβαια αν είχε προχωρήσει τα όσα είχε υπογράψει, αν δεν είχε δώσει μηνύματα αλλεργίας στις επενδύσεις, ίσως η κατάσταση να άρχιζε βελτιούμενη.

Π.χ. οι περίφημες Σκουριές είχαν το ΟΚ του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει δείξει ότι είναι κέρβερος στα περιβαλλοντικά θέματα. Τι χρεία άλλων είχε για να πεισθεί ο Σκουρλέτης; Π.χ. επίσης, αν οι μπουλντόζες είχαν αρχίσει δουλειά στο ελληνικό, και οι βουλευτές του δεν είχαν ξαφνικές ανησυχίες περί ύπαρξης αρχαίων, θα είχε δοθεί ένα θετικό μήνυμα για την έλκυση επενδύσεων. Είναι εντυπωσιακή η ξαφνική ευαισθησία των συριζαίων βουλευτών περί της ύπαρξης αρχαίων, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ως νεωτερι(στι)κό κόμμα, είχε την πιο χαλαρή – ή έστω την λιγότερο παθιασμένη- σχέση με αυτό που θεωρείται ως εθνική μας κληρονομιά.

Υπάρχει μια άποψη, κυκλοφορούσα στα social media (ο γράφων δεν έχει την τεχνική γνώση να αξιολογήσει αν είναι αστικός μύθος, ή όχι) ότι το ελληνικό, ως έκταση πουλήθηκε φτηνότερα της – οικοπεδικής – αξίας του. Μα κι έτσι να είναι, σημασία θα είχε να αρχίσουν οι εργασίες προκειμένου να αποπερατωθούν όσον το δυνατόν γρηγορότερα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, και να καρπωθούν, τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και η πέριξ αστική περιοχή, αλλά και το κράτος, τις υπεραξίες που θα δημιουργήσει.

Με δουλειές και μόνο θα κατοχυρωθεί αυτό που – ισχυρίζεται ότι – επιδιώκει ο πρωθυπουργός: να αποκαταστήσει την απορρύθμιση στην αγορά εργασίας που έχει οδηγήσει σε μισθούς 200 και 300 ευρώ (και βέβαια οι περισσότερες περιπτώσεις επί της θητείας του, καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΓΑΝΗ οι 6 στις 10 προσλήψεις είναι ευέλικτης εργασιακής σχέσης). Όμως όταν λεφτά δεν υπάρχουν , όταν θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν, όσοι νόμοι και να θεσπιστούν, η κατάσταση θα παραμένει ως έχει.

Στην συνέντευξη επιδαψιλεύει βεβαίως τιμητικές αναφορές Στον Κώστα Καραμανλή (γι’ αυτό άλλωστε είναι οι φίλοι), ότι «οι όροι με τους οποίους πολιτεύτηκε και το κοινοβουλευτικό του ήθος, δεν συγκρίνονται με αυτό της ηγεσίας που τον διαδέχθηκε» – χωρίς φυσικά να κάνει ουδεμία αναφορά για τη δημοσιονομική τραγωδία της καραμανλικής πενταετίας. Καλά λόγια είχε φυσικά και για τον Μεϊμαράκη (λογικό με τέτοια μειλιχιότητα που τον είχε αντιμετωπίσει κατά την προεκλογική περίοδο του 15).

Πάντως αν κάτι εντυπωσιάζει στην συνέντευξη είναι στην αρχή της, όπου ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασιστικά: «Ή αυτή η κυβέρνηση θα πετύχει ή τα προγράμματα διάσωσης θα αποτύχουν οριστικά»! Δηλαδή; Αν αποτύχουν δεν πρέπει να έρθει άλλη κυβέρνηση να τα εφαρμόσει; Και αν αποτύχουν οριστικά που θα πάει η χώρα και ποιος θα την πάει;

ΥΓ: Αποκαλυπτική η έρευνα της «διαΝΕΟσις» με την οποία ξεκινήσαμε, καθώς διαφαίνεται  μια άλλη αντιμετώπιση στο θέμα «Δημόσιο». Το 62,% % θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται μικρότερο Δημόσιο, ενώ το 73,2% προκρίνει την παροχή κινήτρων για να προσελκυστούν επενδύσεις.

Αυτό είναι έργο της κοινωνικής δυσπραγίας επί ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με την κυβερνητική του συμπεριφορά, διά της υπερβολής, μέχρι και την ιδεολογία του κρατισμού θα κατατροπώσει στην ελληνική κοινωνία!

Ως εκ τούτου, μετά τα ευρήματα, θα ήταν ευγενικό εκ μέρους του Τζήμερου, να στείλει λουλούδια στον… Αλέξη!

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.