Ειδησεογραφικό site

Ο Τσίπρας τα’δωσε όλα στη Θεσσαλονίκη: Αφησε και γαρύφαλλα στο μνημείο του Λαμπράκη

673

Τα …έδωσε όλα ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη: επισκέφθηκε τον Γιάννη Μπουτάρη και του έδωσε άτυπα το χρίσμα για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Στη συνέχεια παρακολούθησε την κηδεία του Χάρρυ Κλυνν ενώ ακούμπησε και κόκκινα γαρύφαλλα στο μνημείο του δολοφονηθέντος βουλευτή της αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη.

Κλείνοντας την γεμάτη συμβολισμούς επίσκεψή του στην συμπρωτεύουσα, ο Αλέξης Τσίπρας εναπόθεσε ένα μπουκέτο κόκκινα γαρύφαλλα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν βουλευτής της ΕΔΑ και δολοφονήθηκε από παρακρατικούς, στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μαΐου 1963.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, όπου βρίσκεται το μνημείο, στον τόπο ακριβώς της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, προερχόμενος από την Καλαμαριά, όπου παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία για τον Χάρρυ Κλυνν.

Στο μνημείο τον υποδέχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Ήταν εκεί και αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη -οι Σπύρος Σακέτας, Βασίλης Δερμουρτζίδης, Παντελής Μακρής, Αλέκος Γρίμπας- τους οποίους αγκάλιασε ο πρωθυπουργός και συνομίλησε μαζί τους για τα γεγονότα γύρω από τη δολοφονία.

Πηγή: Ο Τσίπρας τα’δωσε όλα: Αφησε και γαρύφαλλα στο μνημείο του Λαμπράκη [εικόνες] | iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.