Ειδησεογραφικό site

Ο Τσίπρας κλέβει τώρα και τον Ανδρέα Παπανδρέου -Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις

72

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο τίμησε την επέτειο, σημειώνοντας ότι «σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου, που κατάφερε να συσπειρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου», αλλά υιοθέτησε και τα συνθήματά του. Ότι, δηλαδή, «ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά». Ακόμα και τους «μη προνομιούχους» θυμήθηκε, ταυτίζοντάς τους με «τους πολλούς», που λένε σήμερα τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εβγαζε μάτι» η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί στους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, εκείνους που προσπάθησε να προσεγγίσει -ανεπιτυχώς, όπως φάνηκε στις ευρωεκλογές- με τις μεταγραφές των φθαρμένων υλικών από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τύπου Στέφανου Τζουμάκα. Έβγαζε μάτι, σημειώνουν στελέχη στο ΚΙΝΑΛ, η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να προσεταιριστεί τους προοδευτικούς, αντιδεξιούς ψηφοφόρους, που μπορεί να θέλουν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διατηρούν επιφυλάξεις και είναι καχύποπτοι με την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.

Το τελευταίο χαρτί του Αλέξη Τσίπρα
Είναι «το τελευταίο χαρτί του κ. Τσίπρα», σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, «αλλά και αυτό θα αποδειχθεί μια αυταπάτη». Όχι μόνο γιατί οι δημοσκοπήσεις το διαψεύδουν. Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα είτε να παγιώνεται στις 9 μονάδες -δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής»- είτε να διευρύνεται και να φθάνει τις 11 μονάδες, όπως προέκυψε από την έρευνα της εταιρείας Prorata.

Το τελευταίο χαρτί του κ. Τσίπρα, σημειώνουν στην Πειραιώς, «θα διαψευστεί παταγωδώς», αφενός γιατί οι ψηφοφόροι έχουν μια τελείως διαφορετική αντίληψη στο πώς αυτοπροσδιορίζονται στην κλίμακα Δεξιά – Αριστερά, όχι μόνο γιατί τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν χρωματίσει τελείως αρνητικά την έννοια της Αριστεράς, αλλά και γιατί το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ταιριάζει με τα κλασικά στερεότυπα της Μεταπολίτευσης.

Ο μεταρρυθμιστικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνουν, η εκσυγχρονιστική του ατζέντα, οι ήπιοι, ενωτικοί και συναινετικοί τόνοι που χρησιμοποιεί και η μετριοπαθής του συμπεριφορά, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας -συν οι υποψήφιοι βουλευτές που έχουν προστεθεί στις λίστες της ΝΔ, με πρόσωπα ακόμα και με αριστερή καταγωγή και ιδεολογία- έχουν ακυρώσει τελείως το αντιδεξιό σύνδρομο. Και αυτό φαίνεται και από τις εισροές που έχει η Νέα Δημοκρατία από άλλους χώρους, στα αριστερά της

Τα σχόλια είναι κλειστά.