Ειδησεογραφικό site

Ο Τσίπρας αναζητά «συντρόφους» και ψηφοφόρους στην Κρήτη

3.046

Δεν ήρθα στην Κρήτη πριν τη Θεσσαλονίκη γιατί οι δύο περιοχές συμπίτουν αν διπλώσεις το χάρτη, είπε ο πρωθυπουργός

Την διεξαγωγή περιοδειών σε όλη τη χώρα, όπου έγιναν το προηγούμενο διάστημα περιφερειακά συμβούλια από την κυβέρνηση, εξήγγειλε από την Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας σε μια κίνηση με προεκλογικό άρωμα.

«Θα αναρωτιέστε γιατί ήρθα στην Κρήτη πριν τη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος δεν είναι ότι διπλώνει ο χάρτης και συμπίπτουν αλλά γιατί από σήμερα και όλο το φθινόπωρο ξεκινώ μια σειρά από παρεμβάσεις στην περιφέρεια για το πώς πηγαίνουν οι εξαγγελίες που καταλήξαμε από κοινού στα περιφερειακά συμβούλια. Να δούμε πού υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες, την ταχύτητα υλοποίησης» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ειπε «γνωρίζω ότι για την Κρήτη έχουν δρομολογηθεί ικανοποιητικές πιστώσεις μεγαλύτερες από τα προηγούμενα χρόνια. Σημασία έχει να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ξέρεις εσύ από αυτά περιφερειάρχη».

Αναφερόμενος ειδικά στην πόλη των Χανίων ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «εμείς θέλουμε να τρέξουμε έργα για την πόλη των Χανίων όπως η μεταφορά του στρατοπέδου, θα μας πείτε καινούργια, ποτέ δεν θα μείνουμε χωρίς στόχους, νέες ανάγκες και νέα αιτήματα».

«Να δούμε ειδικά τη δρομολόγηση διαδικασιών για τον ΒΟΑΚ αλλά και του αεροδρομίου στο Καστέλι» πρόσθεσε και κατέληξε «προσπάθησα να κάνω μια καταγραφή αλλά θα καταγράψω πολλά περισσότερα με τις δικές σας παρεμβάσεις».

 

Δίχτυα για την Κεντροαριστερά

Κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει «πόρτες και παράθυρα» του κόμματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς και ειδικότερα σε πρόσωπα με επιτυχημένη παρουσία στον χώρο της αυτοδιοίκησης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ισχυρό δίκτυο στελεχών.

Όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου το «άνοιγμα» έγινε προς το Γιάννη Μπουτάρη και στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τη συνεργασία με τον επιτυχημένο και προερχόμενο απότο ΠΑΣΟΚ, Σταύρο Αρναουτάκη. Χθες μόλις, ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «βλέπει θετικά» την στήριξη των περιφερειαρχών Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Αρναουτάκης έχει εκλεγεί δύο φορές περιφερειάρχης ενώ έχει διατελέσει νωρίτερα Δήμαρχος Αρχανών , ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Ελλάδας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Το 2010 εξελέγη περιφερειάρχης Κρήτης με το ΠΑΣΟΚ ενώ το 2014, επανεξελέγη περιφερειάρχης ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Μένει να δούμε αν ο κ.Τσίπρας θα κάνει νύξη ή κάποια δημόσια αναφορά, καθώς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κατ΄ατην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, η Νομαρχιακή οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ συνασντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με τον Γ.Μπουτάρη και μέλη του συνδυασμού του γι ανα συζητήσουν το ενδεχόμενο συμπόρευσης.

Ταραχώδης η άφιξη Τσίπρα στα Χανιά

Λίγο πριν τις 9:30 το πρωί Ενταση επικράτησε έξω από τα γραφεία της αντιπεριφέρειας Χανίων όταν αστυνομικοί απώθησαν δύο πολίτες που διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη Τσίπρα.

Οι δύο διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το Σκοπιανό κρατούσαν μια ελληνική σημαία και ένα πλακάτ με τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα και τη λέξη «ανεπιθύμητος».

Αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί τους απώθησαν βιαιώς.

tsipras-xania-2
tsipras-xania-1
tsipras-xania-23

Τα μέτρα ασφαλείας στα Χανιά, είναι αυστηρά, με την παρουσία γύρω από το κτίριο, αστυνομικών των Χανίων και της προσωπικής ασφάλειας του πρωθυπουργού.

Λίγο μετά τις 10:30 ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων συνοδευόμενος από τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Ανδρέα Ξανθό, τον Γιώργο Σταθάκη και τον Παύλο Πολάκη.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter η επίσκεψη γίνεται «προκειμένου να ελέγξουμε πως προχωράει η υλοποίηση των εξαγγελιών στα Περιφερειακά Συνέδρια για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

Στην Κρήτη σήμερα προκειμένου να ελέγξουμε πως προχωράει η υλοποίηση των εξαγγελιών στα Περιφερειακά Συνέδρια για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη, καθώς και τους Δημάρχους του Νομού.

Ο πρωθυπουργός, αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στην πόλη, θα επισκεφθεί την μαρτυρική Κάνδανο, όπου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.