Ειδησεογραφικό site

Ο Τσαβούσογλου «βλέπει» παντού γκιουλενιστές: «Ξήλωσε» το ένα τέταρτο των διπλωματών του ΥΠΕΞ

33

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έθεσε σε διαθεσιμότητα το ένα τέταρτο των διπλωματών του για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι συνδέονταν με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο στην Άγκυρα κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του, ο Τσαβούσογλου είπε πως οι αποφάσεις να τεθούν αυτοί οι διπλωμάτες σε διαθεσιμότητα βασίστηκαν σε «σοβαρά έγγραφα» και πρόσθεσε πως ο ρυθμός εκείνων που επιστρέφουν στις θέσεις τους αποδεικνύει πως το υπουργείο «δεν έκανε λάθος».

Εξάλλου, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού, η Τουρκία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χορηγήσει το υπόλοιπο τμήμα των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο έχει υποσχεθεί στη βάση μιας συμφωνίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες έως το τέλος του 2017.
Στο κείμενο της ομιλίας του ο Τσαβούσογλου αναφέρει επίσης πως η Άγκυρα αναμένει να λάβει άλλα τρία δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2018.

Τα σχόλια είναι κλειστά.