Ειδησεογραφικό site

Ο Τραμπ καλεί τον στρατό της Βενεζουέλας να επιτρέψει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας

142

Σε ομιλία που θα κάνει αργότερα στο Μαϊάμι θα καλέσει τον στρατό της Βενεζουέλας να επιτρέψει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να δηλώσει σήμερα ότι η πορεία της Βενεζουέλας προς τη δημοκρατία είναι μη αναστρέψιμη και ότι οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της χώρας θα πρέπει να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση, διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν ό,τι έχουν.

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα σημεία της ομιλίας που πρόκειται να εκφωνήσει αργότερα σήμερα στο Μαϊάμι ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Τραμπ σκοπεύει επίσης να πει ότι ο στρατός της Βενεζουέλας πρέπει να επιτρέψει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

Στην ίδια ομιλία του, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντας, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος θα επαναλάβει τη στήριξή του στον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέαλς Χουάν Γκουαϊδό.

«Η τρέχουσα πορεία προς τη δημοκρατία είναι μη αναστρέψιμη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. «Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Βενεζουέλας έχουν μια ξεκάθαρη επιλογή: να εργαστούν για τη δημοκρατία, το μέλλον και το μέλλον των οικογενειών τους ή να χάσουν ό,τι έχουν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.