Ειδησεογραφικό site

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξαπάτησαν με λαϊκισμό και ψεύτικες υποσχέσεις τους πολίτες

90

Νίκος Ξυλούρης (Μέλος ΚΠΕ Κινήματος Αλλαγής)

 

Ποια η γνώμη σας για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ, «ατζέντα μαγαζιού» και «πολλά λεφτά»;

Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. εξανεμίστηκε αστραπιαία. Όπως φαίνεται ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. με τις «ευλογίες» του  κ. Αλέξη Τσίπρα, συντηρούσε ένα κύκλωμα παρακράτους που επεκτείνονταν σε κρατικές δομές και λειτουργίες. Με μαφιόζικες πρακτικές προσπάθησαν να στήσουν ένα βρώμικο μηχανισμό που θα στηρίζεται στο αλισβερίσι.

Για μια ακόμη φορά, ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και τα στελέχη του εξαπάτησαν τους πολίτες αυτής της χώρας. Με λαϊκισμό και ψεύτικες υποσχέσεις έσυραν, στο παρελθόν, τη χώρα σε σειρά κινδύνων. Αποπροσανατόλισαν τον κόσμο και έριξαν τόνους λάσπης στο ίδιο το Κίνημα Αλλαγής.

Πώς κρίνετε την έως τώρα διαχείριση την πανδημίας από την κυβέρνηση και πώς αξιολογείτε τα μέτρα που έλαβε, για να στηρίξει την οικονομία, προκειμένου να ανακάμψει από την κρίση;

Ο πρωθυπουργός,  καθώς και το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών, χειρίστηκαν ικανοποιητικά το πρώτο στάδιο της πανδημίας. Πειθάρχησαν οι ίδιοι και κατ’ επέκταση και η ίδια η κοινωνία στις οδηγίες και συστάσεις των ειδικών και επιστημόνων υγείας.

Παρόλα αυτά, τα μέτρα και οι πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση ήταν κατώτερα των περιστάσεων. Δυστυχώς, στους στόχους της κυβέρνησης δεν ήταν η ουσιαστική υποστήριξη του μέσου επαγγελματία, ο οποίος για μια ακόμη φορά βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα.

Ταυτόχρονα, η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδος, ο τουρισμός, χτυπήθηκε σφοδρότατα, η εμπιστοσύνη χάθηκε και μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών και υπαλλήλων είδε, ό,τι είχε χτίσει για χρόνια με κόπο να κατεδαφίζεται.

Έφτασε ο καιρός για ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, υποστήριξη του εισοδήματος των οικογενειών, παροχή κινήτρων για σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας με ορίζοντα. Μονάχα έτσι θα ξανασταθεί η κοινωνία όρθια.

Eίστε ικανοποιημένος από τον αντιπολιτευτικό λόγο και την μέχρι τώρα πορεία του Κινήματος Αλλαγής; Έχουν γίνει λάθη;  Αν ναι, μπορείτε να μου περιγράψετε κάποια;

Το Κίνημα Αλλαγής, σε πολλές περιπτώσεις, έχει επιλέξει αμυντική στάση και δεν έχει έρθει σε μετωπική σύγκρουση. Έχει την ιστορική υποχρέωση, να βγει μπροστά, να γίνει ξεκάθαρο και ισχυρό, όπως του αρμόζει σε αυτή την πολιτική αχλή που ξετυλίγεται. Ταυτόχρονα, η ηγεσία του Κινήματος, οφείλει να σταματήσει μια και καλή όλα τα σενάρια περί συνεργασίας με τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Η ιστορικότητα του χώρου δε μπορεί να συμπλεύσει με τα πολιτικά παιχνίδια του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και της δήθεν προόδου.

Θα ήθελα τέλος,  να θίξω και κάτι εξίσου σημαντικό. Το Κίνημα Αλλαγής, έχει ανάγκη από νέο «αίμα». Φαίνεται πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή …τώρα είναι η στιγμή νέες και νέοι με όραμα και όρεξη να βγουν μπροστά και μαζί με την εμπειρία και την πολιτική ωριμότητα του «παλιού» να συνδιαμορφώσουν το νέο προοδευτικό χώρο, το νέο ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.