Ειδησεογραφικό site

Ο πρωθυπουργός που «δεν ντιλάρει»

85

 

 

 

 

 

 

 

Του Θανάση Τσεκούρα

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός υπερηφανεύτηκε ότι αυτός και η κυβέρνησή του «δεν ντιλάρουν». Ξεπερνώ το αρχικό σοκ που προκάλεσε η δήλωση, γιατί όλοι οι παροικούντες την πλατεία Συντάγματος έχουν να περιγράψουν άφθονα παραδείγματα συναντήσεων στελεχών της κυβέρνησης με διακεκριμένους επιχειρηματίες. Τώρα αν το αντικείμενο των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων για τον «τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό» ή για «νταραβέρια», θα σας γελάσω.

Πάντως, σπάνια στο παρελθόν τόσοι πολλοί επιχειρηματίες (Ελληνες και ξένοι) εξέφραζαν τέτοιο θαυμασμό για μια κυβέρνηση «που τα κάνει όλα και γρήγορα». Αυτά όμως είναι για το μέλλον…
Το θέμα μας τώρα είναι η κυβέρνηση που «δεν ντιλάρει». Ας περιγράψω ένα ενδιαφέρον πολιτικό «ντιλ» που μου περιέγραψαν και με έκανε να αμφισβητήσω την ειλικρίνεια της δήλωσης του πρωθυπουργού.

Με αφορμή το πολιτικό μνημόσυνο του αείμνηστου, κάποιοι δημογέροντες του Ιδρύματος Καραμανλή είχαν τη φαεινή ιδέα να προσκαλέσουν ως κεντρικό πρόσωπο τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Μου επεσήμαναν ότι η μεγάλη ιδέα μπορεί να προήλθε από το ευαγές Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που θα παρευρίσκετο ο Γιούνκερ, αναγκαστικά έπρεπε να προσκαλέσουν και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όχι μόνο δέχτηκε ασμένως, αλλά εξέφρασε την επιθυμία να εκφωνήσει και μια «σύντομη ομιλία». Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ασφαλώς ήταν δεδομένη. Και με γνωστό περιεχόμενο.

Ωραίο το κόλπο; Ενα πολιτικό μνημόσυνο του ιδρυτή της Ν.Δ. σε μια συγκυρία σφοδρής αντιπαράθεσής της με την κυβέρνηση με ομιλητές που περίπου θα περιέγραφαν ότι η χώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από την «κόλαση» που την έριξε η Ν.Δ. και βαδίζει ολοταχώς στον «παράδεισο» με οδηγητή τον… ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες ότι ο σουρεαλισμός ματαιώθηκε μετά από έντονη παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο σκέφτονταν να καλέσουν ως ball-boy της τελετής, δεν επιβεβαιώνονται.

Τι αναδεικνύουν τα παραπάνω; Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που «δεν ντιλάρουν» έχουν πρωταγωνιστήσει -και συνεχίζουν- στο πιο σουρεαλιστικό «ντιλ» της Μεταπολίτευσης. Εκτός από τον Πάνο Καμμένο, συγκυβερνούν αδιάκοπα με μια κανονική «λοξή φάλαγγα» από την ευρύτερη Ν.Δ., τους λεγόμενους «καραμανλικούς». Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει πολιτική ασυλία για τα έργα και τις ημέρες του Κώστα Καραμανλή. Και οι «καραμανλικοί», «βρώμικη δουλειά» στη Ν.Δ. Αλλοτε κυριλέ με την Ηρώδου Αττικού. Αλλοτε με συστήματα της Δικαιοσύνης, της ΕΥΠ και άλλων παρακρατικών υπηρεσιών. Μέχρι που τους παίρνουν όλοι χαμπάρι. Και βασικά, τον πρωθυπουργό που «δεν ντιλάρει».

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.