Ειδησεογραφικό site

Ο Πούτιν δηλώνει έτοιμος να στείλει στρατό στο Ιράκ

25

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε σε βοήθεια με όλους τους τρόπους και στήριξη του «φιλικού κράτους» μετά το πολύνεκρο κτύπημα των τζιχαντιστών στη Βαγδάτη

Έτοιμο σχέδιο απόβασης του ρωσικού στρατού στο Ιράκ έχει καταστρώσει το Κρεμλίνο, όπως επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στη βαρβαρότητα των ενεργειών του Ισλαμικού Κράτους και με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση στη Βαγδάτη, γνωστοποίησε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να υποστηρίξει εμπράκτως το Ιράκ, στην προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την αναφορά του Ρώσου προέδρου, η βοήθεια θα αφορά τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κάλυψης των άμεσων αναγκών του ιρακινού πληθυσμού. Πιο συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο εξέφρασε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του Βλαντιμίρ Πούτιν για το πολύνεκρο αυτό κτύπημα των τζιχαντιστών στη Βαγδάτη (επισήμως έχουν καταγραφεί 175 νεκροί, ανεπισήμως υπολογίζονται στους 250 και πλέον), τονίζοντας το ακραίο πρόσωπο της τρομοκρατίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να δράσει και δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεχίσει τη στήριξή της στη «φιλική χώρα» με όλους τους τρόπους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατική αυτή ομάδα.

Είναι φανερό πως το Κρεμλίνο, με την πρόφαση του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, επιθυμεί να επεκταθεί, μετά τη Συρία και στα εδάφη του Ιράκ, το οποίο αποτελούσε «παραδοσιακά» αμερικανικό «προπύργιο». Η δήλωση του Ρώσου προέδρου μοιάζει με πρόσκληση ενδιαφέροντος προς την ιρακινή κυβέρνηση, προσδοκώντας σε ένα νεύμα, λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.