Ειδησεογραφικό site

Ο Παρασκευόπουλος υπερασπίζεται τον νόμο του για την αποσυμφόρηση των φυλακών

120

Υπέρ της παράτασης του νόμου Παρασκευόπουλου, για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με τους όρους της ρύθμισης Καλογήρου, τάχθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, υπεραμύνθηκε του νόμου, υποστηρίζοντας ότι από τα 10.000 άτομα που αποφυλακίστηκαν τα τελευταία 3-4 χρόνια, οι περιπτώσεις που απασχόλησαν τον Τύπο ως σοβαρές περιπτώσεις εγκληματικότητας και βίας δεν είναι πάνω από δέκα, δηλαδή ένα ποσοστό όχι απλώς μικρό αλλά μηδαμινό.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για επιτυχημένη πολιτική όσον αφορά την υποτροπή, εξηγώντας πως η υποτροπή σχετίζεται με τη δυνατότητα επανένταξης στην κοινωνία και η επανένταξη έχει σχέση με το πώς διαβίωσε ένας κρατούμενος στη φυλακή. «Η βελτίωση των συνθηκών, που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια, είναι εκείνη που έφερε αυτό το αποτέλεσμα, σύμφωνα με αναμφισβήτητα στοιχεία της αστυνομίας, παρά την προπαγάνδα, η οποία εισφέρει στοιχεία αβάσιμα διότι λίγοι είναι αυτοί -από όσους αναφέρονται- που εξήλθαν από τη φυλακή λίγους μήνες νωρίτερα και στις περισσότερες περιπτώσεις η έξοδος έχει γίνει ούτως η άλλως στον χρόνο που ούτως ή άλλως θα λάβαινε χώρα, ενώ τα ποσοστά είναι μειωμένα», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Τέλος, εισηγήθηκε στην Ολομέλεια την τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της επαιτείας, υποστηρίζοντας πως αυτή η πράξη δεν θέτει σε κίνδυνο και δεν προσβάλλει κανέναν.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.