Ειδησεογραφικό site

O Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους στο σπίτι του

131

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους – Η κράτησή του συνδέεται με τη δικαστική διαμάχη του Ριμπλόβλεφ με τον Ελβετό έμπορο τέχνης Υβ Μπουβιέ

Ελεύθερος αφέθηκε από τη Δικαστική Αστυνομία του Μονακό ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ο οποίος έχει επιστρέψει στο σπίτι του στο Πριγκιπάτο.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει χθες για την υπόθεση του Υβ Μπουβιέ τέθηκε υπο κράτηση και πριν από λίγη ώρα αφέθηκε ελεύθερος με κάποιους περιοριστικούς όρους οι οποίοι ακόμη δεν ακόμη γίνει γνωστοί.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ελεύθερη αφέθηκε και η δικηγόρος Τατιάνα Μπερσέντα αλλά και ο γιος και η σύζυγος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Μονακό Φιλίπ Ναρμινό.

Ο γενικός εισαγγελέας είπε, σύμφωνα με το γαλλικό μέσο Monaco- matin ότι και οι τέσσερις τους είχαν λάβει κλήση για να καταθέσουν προτού τεθούν υπο κράτηση.

Αυτό έρχεται να ενισχύσει και τα όσα είχαν πει στο protothema.gr άνθρωποι από το περιβάλλον του Ρώσου επιχειρηματία οι οποίοι εξήγησαν χθες ότι «η κράτηση και όχι σύλληψη, ήταν κάτι που το περίμενε ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ μετά και τη τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της δικαστικής διαμάχης με τον Υβ Μπουβιέ».

Σύμφωνα με το γαλλικό Δίκαιο ο Ρώσος επιχειρηματίας θα μπορούσε να παραμείνει υπό κράτηση ακόμη και 48 ώρες χωρίς να του απαγγελθεί κάποια κατηγορία.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ο δικαστής Edouard Levrault δεν ασκήσει κάποια κατηγορία εναντίον του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ο οποίος έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος και βρίσκεται στο σπίτι του στο Μονακό.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μονακό Sylvie Petit-Leclair η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είχε κληθεί χθες να καταθέσει σχετικά με την έρευνα που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 όταν το γραφείο του ανακριτή στο Μονακό άσκησε αγωγή εναντίον του Ρώσου δισεκατομμυριούχου με την κατηγορία της δωροδοκίας υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών.

Η υπόθεση σχετίζεται άμεσα με τη δικαστική διαμάχη του Ρώσου κροίσου και του Ελβετού εμπόρου τέχνης Υβ Μπουβιέ τον οποίο και κατηγορεί ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για απάτη με έργα τέχνης συνολικής αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Τα σχόλια είναι κλειστά.