Ειδησεογραφικό site

O N. Καραβίτης «φαβορί» για τη θέση του Θεοχάρη – Τα greek statistics και ο φόρος 150 ευρώ σε κάθε σπίτι που νοικιάζεται

40

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων μετά την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη θέση με καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιουνίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής αλλά και τελευταίες πληροφορίες του ρ/σ Βήμα Fm, o Νίκος Καραβίτης ακούγεται έντονα ως ο επόμενος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ενώ ανάμεσα στα ονόματα που φιγουράρουν έντονα είναι ακόμα και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει οικονομικός διευθυντής του υπ. Οικονομικών.

Ωστόσο, πηγές του υπ. Οικονομικών απέφευγαν να σχολιάσουν και υπενθύμιζαν πως η επιλογή θα γίνει μέσω του διαγωνισμού.

Η φήμες δίνουν και παίρνουν για τις υποψηφιότητες που θα καλύψουν τη θέση του γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με τον σημερινό υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη να προστίθεται στην ονοματολογία παρά το γεγονός ότι ο δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η θέση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων.

Η ξαφνική επίσκεψη του κ. Νίκου Καραβίτη (συμβούλου του κ. Στουρνάρα) στις 5 Ιουνίου στο υπ. Οικονομικών φούντωσε τα σενάρια καθώς ο κ. Καραβίτης παρέμεινε στο υπουργείο Οικονομικών για αρκετή ώρα, ωστόσο διαψεύσθηκε κάθε ενδεχόμενο να είναι ο επόμενος γραμματέας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καραβίτης είχε προταθεί για τη θέση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων, ωστόσο ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς είχε επιλέξει με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και του κ. Κουβέλη, τον κ. Χάρη Θεοχάρη.

Αν και οι διαδικασίες είναι ανοιχτές, βουλευτές της Ν.Δ. επιθυμούν ο νέος γραμματέας να είναι κομματικό στέλεχος. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση οι επιδόσεις του νέου γραμματέα θα κρίνονται από την τρόικα. Οι αποφάσεις του και τα αποτελέσματά του, καθώς και αν παραμένει αυτόνομος. Δηλαδή θα ελέγχεται, εάν λειτουργεί υπό την πίεση συμφερόντων ακόμα και από την ίδια την κυβέρνηση.

Τα greek statistics και ο φόρος 150 ευρώ σε κάθε σπίτι που νοικιάζεται

Ο τότε γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Νίκος Καραβίτης, είχε στενή σχέση με τον Γ. Στουρνάρα ενώ δημοσιεύματα του προηγούμενου χρόνου απέδιδαν στον υποψήφιο για τη Γενική Γραμματεία Εσόδων τις αλλαγές στη φορολογία και τα πρόσφατα μέτρα που λήφθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα της επιβολής φόρου 150 ευρώ για κάθε σπίτι που νοικιάζεται, η αύξηση της φορολογίας των τόκων επί των καταθέσεων που μόλις είδε το φως της δημοσιότητας επιδείνωσε το κλίμα στις τράπεζες αλλά και η εμπλοκή του στα greek statistics συνθέτουν το προφίλ του φαβορί για τη θέση του Θεοχάρη.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.