Ειδησεογραφικό site

Ο… Μπαϊρακτάρης του ΣΥΡΙΖΑ

335

Δεν αποκλείεται το απωθημένο του Παύλου Πολάκη να ήταν να γίνει ιατροδικαστής. Κατέκτησε προς το παρόν το πρώτο συνθετικό. Έγινε γιατρός αλλά τώρα που είναι στην εξουσία θέλει να γίνει και… δικαστής. Πρέπει όμως να κατακτήσει την εξουσία.

Της Στέλλας Νοβάκη

Ο Παύλος Πολάκης έκανε το εξής απλό. Δήλωσε ότι δεν του αρέσει ο τρόπος που αποφασίζει η Δικαιοσύνη. Θα ήθελε κάποιους να τους δει στη φυλακή. Θα ήταν όμως απόλυτα ικανοποιημένος εάν αυτοί οι «κάποιοι» τύχαινε να είναι και πολιτικοί του αντίπαλοι. Ζήτησε λοιπόν μπροστά στο κομματικό του ακροατήριο να γίνουν φυλακίσεις, να σπρώξουν τη Δικαιοσύνη, αλλιώς δεν πρόκειται να κατακτήσουν την εξουσία. Προφανώς και μιλάει για εκείνη την εξουσία που ονειρευόταν, όπως είχε εξομολογηθεί, και η σύζυγος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα. Να λοιπόν που ο Πολάκης, θέλει να της κάνει το χατίρι.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, που παραδέχθηκε ότι ως δήμαρχος κρατούσε διπλά βιβλία και ζητά φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων, αποφεύγει τις ποινικές ευθύνες χάρη στη βουλευτική του ασυλία. Θα μπορούσε να τον κατηγορήσει κανείς για αφοπλιστική ειλικρίνεια ή για επικίνδυνη αφέλεια. Είναι όμως μάταιο γιατί ο Παύλος Πολάκης συγκεντρώνει πολλά αρνητικά που δεν συνάδουν με την πολιτική ορθότητα. Οι μύχιοι πόθοι του ιατροδικαστή Πολάκη δεν είναι κάτι που ο ίδιος έκρυβε. Δεν ταιριάζει άλλωστε στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.
ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
Η δήλωσή του ότι πρέπει να μπουν φυλακή κάποιοι από τους πολιτικούς του αντιπάλους, σίγουρα δεν ενέχει πολιτική απειλή, ακριβώς επειδή τη λέει ο Πολάκης. Ως πολιτικός έχει δώσει δείγματα γραφής και η αυταρέσκειά του ίσως να μην του επιτρέπει να δει πέρα από την ικανοποίησή του να είναι στην εξουσία. Όμως ως υπουργός, που είναι μάλιστα και από τους εκλεκτούς του Αλέξη Τσίπρα, φέρει και μέρος της ευθύνης για την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση.
Η αντιπολίτευση σαφώς και δεν ανησύχησε για τις αναφορές του -θα ήταν άλλωστε ανησυχητικό για την ίδια την αντιπολίτευση αν τρόμαζε από τις δηλώσεις Πολάκη- αλλά δεν αποκλείεται αυτή τη φορά να πρόκειται για το project Πολάκη που είναι και project Τσίπρα.
«Φυλακή… αλλιώς δεν θα κερδίσουμε τις εκλογές» λέει ο κ. Πολάκης στη συνέχεια. Και εδώ λέει κάτι πολύ απλό. Εκφράζει την κοινή πεποίθηση όλων αλλά φαίνεται ότι έχει εδραιωθεί πια και στον ΣΥΡΙΖΑ και στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι εκλογές θα χαθούν. Η πρόταση αυτή δείχνει την απαισιοδοξία του κ.Πολάκη και την ανάγκη να δράσουν άμεσα… τα μεγάλα μέσα της παραπολιτικής.
Ο κ. Πολάκης μπορεί και να μη γνωρίζει τι ακριβώς έχει πει. Ως γιατρός ή ως πρώην δήμαρχος που κρατούσε κρυφά βιβλία μπορεί και να μη συνάντησε μπροστά του τους ορισμούς του κράτους δικαίου ή της διάκρισης των εξουσιών. Δυστυχώς, δεν θα μάθει και σαν «δικαστής»-γιαλαντζί που ονειρεύεται παραμονές εκλογών να δείξει με το δάχτυλό του ποιος θα μπει και ποιος θα βγει από τη φυλακή.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ… ΦΥΛΑΚΗ
Να μπουν λοιπόν φυλακή, αν όχι οι πολιτικοί του αντίπαλοι αλλά, όπως ισχυρίστηκε μετά με διορθωτική του δήλωση στην ΕΡΤ, «αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας».
Αν τόσο κόπτεται, ας κοιτάξει γύρω του. Όλο και κάποιος θα φταίει για την κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που στοιβάζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Όλο και κάποιος θα ευθύνεται για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα και για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Όλο και κάποιος θα ευθύνεται για τους κρατικοδίαιτους κομματικούς που καταλαμβάνουν κρατικές καρέκλες και παχυλούς μισθούς.
Όλο και κάποιος θα ευθύνεται για το ένα εκατομμύριο ανέργους και για τους μισθούς πείνας.
Όλο και κάποιος θα ευθύνεται για τους κακοποιούς που αποφυλακίζονται παρά το βεβαρημένο παρελθόν τους και επιστρέφουν στο έγκλημα.
Ας κοιτάξει και στον χώρο του, στον χώρο της Υγείας. Όλο και κάποιος θα ευθύνεται για όσα καταγγέλλουν οι πολίτες για το πώς διαχειρίζονται τα λεφτά των φορολογουμένων.
Ας τα κάνει όλα αυτά, που υποτίθεται ότι αυτά κάνουν οι κυβερνήσεις αλλά προφανώς η συγκεκριμένη δεν ευκαιρεί γιατί έχει να διευθετήσει ρουσφέτια και χάρες στον Πάνο Καμμένο και να σκεφτεί ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός που θα διώξουν επειδή ενοχλείται ο κυβερνητικός εταίρος.
Ο κ. Πολάκης δεν αποκλείεται να πιστεύει ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν και να ικανοποιηθούν όταν μιλάει για «φυλακές». Σίγουρα κανείς Έλληνας δεν θέλει να δει «αίμα» για να ικανοποιηθεί και κανείς Έλληνας δεν θα πιστέψει ότι όλα θα πάνε καλά μετά από μια «σφαγή». Η στοιχειώδης νομιμότητα και η τάξη ίσως και να του αρκεί όταν αυτές περιέχονται στον πολιτικό λόγο και στην πράξη. Ο πολιτικός λόγος του κ. Πολάκη απέχει πολύ -ευτυχώς μερικές φορές- από την πράξη

Τα σχόλια είναι κλειστά.