Ειδησεογραφικό site

Ο Μίκης απαντά στους επικριτές του: «Πώς να δεχτούν πως ένας παλιός κομμουνιστής είναι τόσο πατριώτης;»

57

Απάντηση σε όσα του προσάπτουν για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έδωσε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης – «Συμβολική και συναισθηματική η αξία της πλατείας Συντάγματος» – Τι λέει για τις απειλές από τους Πυρήνες της Φωτιάς

Ως «υπερπατριώτης» αυτοπροσδιορίστηκε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής.

«Πώς να δεχτούν αυτοί ότι ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) ήμασταν υπερπατριώτες», σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης στο δελτίο ειδήσεων του STAR, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος απ’ όλες τις κυβερνήσεις.

Ο μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αξία που έχει γι’ αυτόν η πλατεία Συντάγματος, τόσο σε συμβολικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. «Το Σύνταγμα έχει πολύ στενή σχέση μαζί μου. Διαδήλωσα πρώτη φορά το 1943», εξήγησε.  «Πρώτη φορά που οι Γερμανοί στην Ευρώπη είχαν δει δημόσια διαδήλωση. Δεν είχαν δει ποτέ. Αλλά το πληρώσαμε φοβερά με αίμα», επισήμανε.


«Κι άλλη φορά οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν»

Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις απειλές εις βάρος της ζωής του. «Κι άλλη φορά που οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν. Βλέπεις εκείνο το παράθυρο;  Τους είπα «ανοίγω το παράθυρο για ευκολία», παρότι ήταν χειμώνας και θα πάθαινα γρίπη. «Πηγαίνετε στο ένα μέτρο για να με σκοτώσετε»,  Είναι δειλοί αυτοί όλοι, όλη αυτή η γενιά δεν είναι όπως ήμασταν εμείς. Πονάγαμε πολύ την πατρίδα μας και σκοτωνόμασταν», υπογράμμισε.

«Η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300 άτομα. Με 1 εκατομμύριο, τι σημασία έχει;»

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός απάντησε και στις επικρίσεις για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα. «Η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300. Όταν είναι 1 εκατομμύριο ο κόσμος τι σημασία έχει;» ανέφερε και πρόσθεσε:  «Θα μου πείτε… γιατί τη Χρυσή Αυγή που αγαπούν την πατρίδα; Ναι την αγαπούν αλλά με ένα τρόπο εριστικό. Είναι η πατρίδα και όλοι οι άλλοι είναι… Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.