Ειδησεογραφικό site

O Μιχάλης Κατρίνης νέος επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ

46

Μιχάλης Κατρίνης θα είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, έπειτα από απόφαση του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθήκοντα δεύτερης κοινοβουλευτικής εκπροσώπου αναλαμβάνει η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ έχει γίνει πρόταση στον Κώστα Σκανδαλίδη να αναλάβει τον ρόλο του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στη θέση του Βασίλη Κεγκέρογλου θα προταθεί η Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία ήταν στενή συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και από τα πρώτα στελέχη που στήριξαν στην εκλογική τους περιφέρεια την κάθοδο του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία.

Η Ευαγγελία Λιακούλη είχε και έχει «αντίπαλο» στην περιοχή τον πρώην υπουργό και βουλευτή, τον Φίλιππο Σαχινίδη.

Αυτή τη φορά ο νέος Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα έχει και αναπληρωτή: ίσως για να διατηρηθεί η ισορροπία και για να δοθεί χώρος αξιοποίησης και για άλλους κοινοβουλευτικούς από τις νεότερες γενιές. Από τους δραστήριους κοινοβουλευτικούς -σάρωσε στην περιοχή του η υποψηφιότητα Ανδρουλάκη– και ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, έχει, αν και από τις νεότερες γενιές, αποκτήσει εμπειρία από διάφορες μάχες και δη για την οικονομία στη Βουλή. Καλή σχέση επικοινωνίας έχει όμως ο νέος πρόεδρος και με το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη διατηρώντας ωστόσο και εκείνος τις μέρες της έντονης εσωκομματικής κόντρας ενωτικό προφίλ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες το απόγευμα έγινε κρούση στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος υποστήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη στις Εκλογές του ΚΙΝΑΛ, να θέσει υποψηφιότητα για Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και μετά την εκλογή του να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της βουλής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.