Ειδησεογραφικό site

Ο Μακρόν επισκέπτεται την Αθήνα το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου

74

Για τον «καυτό» Σεπτέμβριο προετοιμάζονται από τώρα στο Μαξιμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα έχει εκτάκτως, σήμερα, Παρασκευή, σειρά συσκέψεων με υπουργούς και συνεργάτες, πριν την ανάπαυλα των καλοκαιρινών διακοπών. Πήγες τονίζουν ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα αρχίζουν να επιστρέφουν πριν τις  20 Αυγούστου, ούτως ώστε να γίνει προγραμματισμός για το νομοθετικό και κυβερνητικό έργο του Σεπτεμβρίου, αλλά και για τη  ΔΕΘ.

Σήμερα στις πέντε ξεκινά η κοινή σύσκεψη με τους υπουργούς Σταθάκη, Παπαδημητρίου, Κατρούγκαλο, Πιτσιόρλα με αντικείμενο το επιχειρηματικό-αναπτυξιακό σκέλος για τα σημαντικά γεγονότα που ετοιμάζει η κυβέρνηση το Σεπτέμβρη αλλά και το Νοέμβρη.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η πρώτη επίσκεψη του νέου Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, στην Αθήνα, το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται επίσης για:

1. Διεξαγωγή του Πρώτου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας στην Κέρκυρα 14/9, όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πάολο Τζεντιλόνι

2. Ευρωαραβική διάσκεψη στην Αθήνα, η οποία οργανώνεται από ιδιωτικούς φορείς και στην οποία θα συμμετέχουν αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και funds από τον αραβικό κόσμο.

3. Το Περιφερειακό Συνέδριο Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης που θα διεξαχθεί στη Κρήτη.

4. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί και η διεξαγωγή του συμβουλίου υπουργών Ενέργειας στα Χανιά, όπου θα ανακοινώσει η ΕΕ την στρατηγική για τα νησιά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.