Ειδησεογραφικό site

Ο «Μακεδόνας» του ΣΥΡΙΖΑ που μήνυσε την… Ελλάδα

497

Κατά της χώρας του για αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, είχε προσφύγει το 1997 ο σημερινός βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντίνος Σέλτσας, μαζί με άλλους φιλοσκοπιανούς της Δυτικής Μακεδονίας, ζητώντας την καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μη αναγνώριση του σωματείου «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» στη Φλώρινα.
Η αίτησή τους αφορούσε τη γνωστή υπόθεση ίδρυσης «Στέγης Μακεδονικού πολιτισμού», η οποία θα προήγαγε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υποτιθέμενης «μακεδονικής μειονότητας» στην περιοχή. Να σημειωθεί πως τα πρόσωπα που προσέφυγαν κατά της Ελλάδας ισχυρίστηκαν ευθέως πως είναι εθνικά «Μακεδόνες» και πως διατηρούν «μακεδονική» εθνική συνείδηση.
Την αποκάλυψη έκανε το thepresident.gr αναρτώντας σχετικά έγγραφα που μαρτυρούν την εμπλοκή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στη φιλοσκοπιανή προσφυγή κατά της Ελλάδας. Ο κ. Σέλτσας μάλιστα επιβεβαίωσε στο συγκεκριμένο site πως όντως είχε προσφύγει εναντίον της χώρας μας, όχι όμως για αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας αλλά «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικού» πολιτισμού.
Τα μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια παρουσιάζουν τον κ. Σέλτσα ως τον πρώτο εθνικά «Μακεδόνα» στην ελληνική Βουλή που δηλώνει δημόσια την καταγωγή του.
Παραμονές της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες, ο κ. Σέλτσας δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος για τη συμφωνία επίλυσης του ονοματολογικού, μιλώντας απταίστως σκοπιανά – «μακεδονικά» σύμφωνα με τον ίδιο – στην σκοπιανή υπηρεσία της DW. Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο, ο κ. Σέλτσας είναι ο πρώτος «εθνικός Μακεδόνας» βουλευτής της Ελληνικής Βουλής ενώ οι δηλώσεις που φιλοξενεί έγιναν στη λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα.
«ΕΙΜΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ…»
Μετά τις αντιδράσεις, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ν’ ανασκευάσει, λέγοντας πως μπορεί οι δηλώσεις του να έγιναν στη «Μακεδονική», την οποία όπως είπε γνωρίζει, αλλά ο ίδιος είναι Έλληνας και δεν αισθάνεται «Μακεδόνας».
Με νεότερες δηλώσεις του ο κ. Σέλτσας χαρακτηρίζει τον εαυτό του «διεθνιστή» επισημαίνοντας πως δεν τον ενδιαφέρει η εθνικότητα. «Ως παλιός αριστερός δεν με ενδιαφέρει η εθνικότητα, είμαι διεθνιστής» δήλωσε συμπληρώνοντας: «Δεν είπα ποτέ ότι είμαι εθνικός Μακεδόνας, κι αν το είχα κάνει, δεν θα είχα κανένα λόγο να το κρύψω».
Για την ιστορία στο επίσημο βιογραφικό του κ. Σέλτσα στο site της Βουλής, στις ξένες γλώσσες που δηλώνει πως ομιλεί είναι η «Βουλγαρική».
Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας:
«Εδώ και τρεις μέρες ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Σέλτσας, με συνεχείς δηλώσεις του -άλλοτε στα σλαβικά, αυτά που ο ίδιος ονομάζει “μακεδονικά” κι άλλοτε στα ελληνικά- δηλώνει τον ενθουσιασμό του για την εθνικώς επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνησή του», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ υπογραμμίζοντας πως η στάση του εν λόγω βουλευτή «δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι ο ίδιος στο παρελθόν φέρεται να έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της χώρας μας (!) ως οπαδός της θεωρίας ότι στην Ελλάδα υπάρχει “μακεδονική μειονότητα”, ζητώντας να της αναγνωριστεί η “μακεδονική γλώσσα” και ο “μακεδονικός πολιτισμός” της».
Η Πειραιώς ευθέως ρωτά τους κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο αν εκφράζουν οι απόψεις του κ. Σέλτσα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Ποια η σχέση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με προσφυγές κατά της Ελλάδας για αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» στη Φλώρινα;
Το θέμα για τις «πρωτοβουλίες» του κ. Σέλτσα έφερε στο φως η αποκάλυψη του ιστότοπου The President.gr:
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλα πρόσωπα, φέρεται να είχε προσφύγει σε Ευρωπαϊκό δικαστήριο εναντίον της Ελλάδας προκειμένου η χώρα να καταδικαστεί για τη μη αναγνώριση του σωματείου του. Τι αφορά το σωματείο του; Την προαγωγή του «τοπικού μακεδονικού πολιτισμού» στη Φλώρινα υποκρύπτοντας (βάσει δικαστικών αποφάσεων) τη δημιουργία εντυπώσεων για την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και «την πρόθεση των ιδρυτών για διάσπαση της ακεραιότητας της χώρας».
TO ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Σύμφωνα με την έκθεση του HELSINKI WATCH «Denying Ethnic Identity: The Macedonians of Greece» (έκδοση 1994) φαίνεται ότι ο Κωνσταντίνος Σέλτσας του Δημητρίου, το 1990, από κοινού με τον Χρήστο Σιδηρόπουλο, Πέτρο Δίμτση, Σταύρο Αναστασιάδη, τον Κωνσταντίνο Γκότση, Αναστάσιο Μπουλέ και Σταύρο Σοβίσλη, προσφεύγουν στο πρωτοδικείο της Φλώρινας προκειμένου να αναγνωριστεί το Σωματείο τους «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού», που επιδιώκει την προαγωγή του «μακεδονικού πολιτισμού» στην περιοχή της Φλώρινας.
Την 1η Μαρτίου 1990 το Πρωτοδικείο της Φλώρινας απορρίπτει το αίτημα για αναγνώριση του συλλόγου, κρίνοντας ότι «πραγματικός σκοπός του συλλόγου είναι η επιδίωξη της καλλιέργειας εντυπώσεων περί υπάρξεως Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο αντιβαίνει το Εθνικό συμφέρον αυτής και εντεύθεν ευθέως στο Νόμο».
Απορριπτική ήταν επίσης και η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης στις 6 Μαΐου 1991. Το δικαστήριο έκρινε ότι «δεν υφίσταται ιστορικά αποκρουστέα σλαβομακεδονική μειονότητα» και διαβλέπει επίσης «πρόθεση των ιδρυτών για διάσπαση της ακεραιότητας της χώρας».
Στη συνέχεια, τα μέλη του συλλόγου καταθέτουν αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Εφετείου και στις 20 Μαΐου 1994 ο Άρειος Πάγος απορρίπτει την αίτηση.
Το 1997, οι εκπρόσωποι του σωματείου, εκπροσωπούμενοι από τη δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ, προσφεύγουν στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να καταδικαστεί η χώρα μας.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που καταθέτουν το αίτημα εμφανίζεται ένας συνεπώνυμος του κ. Σέλτσα, επίσης οδοντίατρος και επίσης γεννηθείς στη Φλώρινα το 1956.
Η αίτησή τους αφορούσε τη γνωστή υπόθεση ίδρυσης «Στέγης Μακεδονικού πολιτισμού», η οποία θα προήγαγε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «μακεδονικής μειονότητας» στη Φλώρινα!
Τα πρόσωπα που προσφεύγουν κατά της Ελλάδας ισχυρίζονται ευθέως ότι είναι «Μακεδόνες» και ότι χαρακτηρίζονται από «Μακεδονική εθνική συνείδηση»!
Όπως ήταν προφανές και όπως άλλωστε αναφέρει το έγγραφο της προσφυγής, όλες οι βαθμίδες των Ελληνικών Δικαστηρίων απέρριψαν τις αιτήσεις των παραπάνω προσώπων, ισχυριζόμενες ότι οι πραγματικοί σκοποί του σωματείου δεν ήταν η προαγωγή του πολιτισμού της περιοχής αλλά η προαγωγή της θέσης ότι «υφίσταται μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΣΕΛΤΣΑΣ
Μετά την αποκάλυψη του ThePresident.gr και ειδικά μετά τη χθεσινή παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σέλτσα σε ΜΜΕ των Σκοπίων, να ομιλεί τη «Μακεδονική» και να αποκαλείται από το Μέσο ως ο «πρώτος Μακεδών βουλευτής της Ελλάδας», πλέον γεννιούνται εύλογα ερωτήματα:
• Ποια η σχέση του βουλευτή του κ. Κωνσταντίνου Σέλτσα του Δημητρίου με τον Κωνσταντίνο Σέλτσα του Δημητρίου που προσέφυγε στις Αρχές διεκδικώντας την αναγνώριση της στέγης «μακεδονικού πολιτισμού»;
• Αν τα πρόσωπα ταυτίζονται, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις προσφυγές του βουλευτού του κατά της Ελλάδας σε εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να αναγνωριστεί «Μακεδονική» μειονότητα στη χώρα;
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ως εκ τούτου ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να δώσει απαντήσεις!

Τα σχόλια είναι κλειστά.