Ειδησεογραφικό site

«Ο Λένιν του Αιγαίου» και το εμβατήριο του Αλέξη

382

Μπορεί η εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» να πέρασε -ήταν πριν από μια εβδομάδα- αλλά εγώ, όπως πάντα, εκτός τόπου και χρόνου ων (λες και είμαι στέλεχος της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), είπα να το ρίξω σήμερα στα πατριωτικά εμβατήρια.

του Κούτα Μάρες

Όχι μόνο ένεκα των ενδόξων στιγμών που ζούμε… αλλά γιατί με ενέπνευσε ένα άρθρο των «Φαϊνάσιαλ Τάιμς» («Financial Times» κατά το ορίτζιναλ και «FT» η συντομογραφία), το οποίο έγραφε πως «ο Τσίπρας από “Λένιν του Αιγαίου” έγινε “ντάρλινγκ” (αγγλιστί darling που θα πει “αγαπημένος”) του ευρωπαϊκού κατεστημένου». Γι’ αυτό μπήκα στον κόπο να παραφράσω το πασίγνωστο μαρς, «Είμαι ο Ναύτης του Αιγαίου» (κακοποιώντας το, είναι αλήθεια, σε μετρικά σχήματα και ρίμες). Αλλά το νόημα βγαίνει. Πολύ περισσότερο αν φανταστείτε να το τραγουδά ο ίδιος ο Αλέξης και να παιανίζει η μεικτή στρατιωτική μπάντα του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου, με τον Καμμένο ΥΠΕΘΑ και τα γνωστά … γλαροπούλια των ΑΝΕΛ να κάνουν τα φωνητικά (κρωξίματα και άλλα) και να ρυθμίζουν την ένταση χτυπώντας τα κρουστά (γκρανκάσα, ταψιά κ.λπ.).
ΤΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ
Είμαι ο Λέ… ο Λένιν του Αιγαίου
Παντιέρα σήκωσα Αριστερά
Αλλά γλυκάθηκα στην εξουσία,
Κι έχω πάντα δίπλα μου τον Πάνο
για να πηγαίνουν όλα δεξιά
———————-
Είμαι ο ντά… ο ντάρλινγκ των μεγάλων
Τους δόθηκα ψυχή τε και μυαλό
Και της πατρίδας την περιουσία
Τους εκχωρώ για χρόνια εκατό
Τους χάρισα και την Μακεδονία
Με τα εχέγγυα των Αλβανών
«Εγώ τη Θάλασσα», τους είπα
«να έχει σύνορα
Ποτέ δεν έτυχε να δω
Γι’ αυτό και μίλια δεν διεκδικώ
Αρκεί του ΝΑΤΟ οι «φτερούγες»
Τις απειλές για ν’ αψηφώ
Και τις ροές μεταναστών
Απ’ τον απέναντι εχθρό
Αρνούμαι που ‘μαι ο ντάρλινγκ των μεγάλων
Όμως καλύτερους προστάτες
Όσο κι αν ψάξω δεν θα βρω
Τώρα που έρχεται η ώρα
Στις κάλπες να αναμετρηθώ
Πλάτες να βάλουν με πυγμή
Τους αντιπάλους να τρομάξω
Να μη μπορεί κανείς, να μου τη βγει

———————-
Είμαι ο Λέ.. ο Λένιν του Αιγαίου
Είμαι κι ο ντά… ο ντάρλινγκ των τρανών
Είμαι κι Ανδρέας Παπανδρέου
Είμαι κι ο Ρόμπεν όλων των φτωχών
Είμαι ο οοο… ο ό,τι μου ζητήσεις
Είμαι και Τραμπ, είμαι κι Ομπάμα
Κι Εμμανουέλ κι Αγγελική
Της ηθικής, είμαι εγώ, ο τιμητής
Απόγονος του Βελουχιώτη
Μα και Χουντέων συγγενής
Και φιλελέ σοσιαλίζων είμαι
Είμαι κι ό,τι ορίζει ο Μαρξισμός
Είμαι και άθεος νομίζω
Μα, αν χρειαστεί, μπορώ να είμαι
κι Αρχιεπισκόπων… ευπειθών.
Τελετουργός Θεοφανείων,
Προσκυνητής πασών τζαμιών κι Εκκλησιών,
Ό,τι σκεφτείς για σένα είμαι
Φτάνει να βγω ξανά πρωθυπουργός
Μόνο γραβάτα δεν φοράω
ως συνεπής ιδεολόγος
και άνθρωπος κάποιων… Αρχών
Ηγέτης κόκκινων γραμμών
—————————————
Αγία Μέρκελ μου, αγάντα
Κάνε το κόμμα να νικά
Να κυβερνάω την Ελλάδα
Μέχρι γεράματα βαθιά

[ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:… Και για να κάνω το «εμβατήριο»… πεζό, αντιγράφω (και προσυπογράφω) το παρακάτω κείμενο του ιστορικού στελέχους της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης Αντώνη Βγόντζα (άλλες συστάσεις δεν χρειάζονται): «Ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε (την περασμένη Τρίτη) ότι τον Δεκέμβριο του 2014 διέπραξε μια βαθιά προσβολή στο Σύνταγμα της χώρας. Στην πρόταση Αναθεώρησης του Συντάγματος, που με διαδικασίες πανηγυριού ανακοίνωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, συμπεριέλαβε και τη ρύθμιση που αποτρέπει να γίνει μηχανισμός εκβιασμού μιας κυβέρνησης οι διαδικασίες εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ομολόγησε χωρίς ντροπή. Γιατί θέλει να εμφανιστεί ως ο μεγάλος μεταρρυθμιστής (…). Δεν είμαστε λίγοι, που τον ξέρουμε από παλιά. Δεν ήταν ποτέ του κουμουνιστής. Παρέστησε, για λίγο καιρό, τον Αριστερό και Ριζοσπάστη, στην προσπάθειά του να αποκρύψει τον τυχοδιωκτισμό και τον κυνισμό του. Και τώρα επιμένει να δηλώνει ότι είναι απλός Κεντροαριστερός. Ουσιαστικά, δεν είχε και δεν έχει ποτέ του ιδεολογία. Και αυτό το διαλαλεί δεξιά και αριστερά. Ειδικά στο εξωτερικό. Και εκείνοι τον έχουν καταλάβει. Εκτελεί όλες τις επονείδιστες συμφωνίες, που έχει υπογράψει. Με θρησκευτική ευλάβεια. Και στα πολιτικά ζητήματα διεκπεραιώνει τις, κάτω από το τραπέζι, εντολές των μεγάλων δυνάμεων. Αυτές, που νομίζει ότι είναι μεγάλες. Όλοι τον θυμόμαστε δίπλα στον Πούτιν της Ρωσίας. Τον Μάιο του 2015. Και να ατενίζει, δήθεν, προς μακρινούς ορίζοντες. Και να ψελλίζει, νομίζοντας ότι τον ακούν οι Δυτικοί: “Υπάρχουν και άλλα λιμάνια”. Όλοι θυμόμαστε τις άναρθρες κραυγές του “go back Merkel”. Και τώρα; Είναι ο πιο αφοσιωμένος πολιτικά παρακοιμώμενος.
Εύστοχα τον χαρακτηρίζουν και τον προσδιορίζουν οι “Financial Times”, ένα από τα πιο έγκυρα, πλην ακραίως συντηρητικά, διεθνή Μέσα Ενημέρωσης: “Ο Τσίπρας από ‘Λένιν του Αιγαίου’ έγινε ‘darling’ του κατεστημένου”. Και μετά παραθέτουν μία μία τις προδοσίες του. Σε βάρος του λαού μας. Σε βάρος του έθνους μας.
Φυσικά, αυτοί οι εξωτερικοί κύκλοι, που διοχετεύουν τις απόψεις τους μέσα από τους “Financial Times” υποδεικνύουν στον ίδιον και στον ελληνικό λαό τον ρόλο που του έχει ανατεθεί. Να υποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ!
Μια ανήθικη επιχείρηση, που προσβάλλει τους Έλληνες Δημοκράτες. Που επιλέγουν από τα πολιτικά γεννοφάσκια τους να είναι και Πατριώτες».]

Τα σχόλια είναι κλειστά.