Ειδησεογραφικό site

Ο λαϊκός ΗΓΕΤΗΣ του χθες και του σήμερα!

230

Ο Ανδρέας Παπανδρέου παραμένει επίκαιρος και έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς στην ελληνική πολιτική σκηνή . Έχουν περάσει 26 ολόκληρα χρόνια από τότε που ο Ανδρέας άφησε την τελευταία του πνοή . Ωστόσο όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο μνημονεύεται ακόμα και από αντιπάλους του , ΝΔ και Αριστερά, που κάποτε τον οδήγησαν στο ειδικό δικαστήριο .

Το ΠΑΣΟΚ είναι βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση του λαού και ΤΩΡΑ ξαναγεννιέται και ανθίζει για να υπηρετήσει ξανά τον λαό .

Το όραμα, οι ιδέες και το έργο του  ΑΝΔΡΕΑ μας εμπνέουν για την ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ , για ένα σύγχρονο και πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο με ευημερία, προκοπή και κοινωνική δικαιοσύνη .

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ υπήρξε ένας χαρισματικός  και λαοφιλής πολιτικός ηγέτης που σφράγισε την περίοδο της μεταπολίτευσης και με τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άλλαξε το πρόσωπο της Ελλάδας που ήταν μία ψαροκώσταινα και την έφερε στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων .

Και έδωσε μια σύγχρονη προοπτική στις νέες γενιές . Αν ο Ανδρέας  ήταν σήμερα ανάμεσα μας θα ενθάρρυνε τους νέους να πάρουν τις τύχες της κοινωνίας στα χέρια τους και να συστρατευθούν μαζί με τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα και τους προοδευτικούς πολίτες αναδεικνύοντας το νέο αφήγημα της σοσιαλδημοκρατίας .

Για αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση, εγρήγορση και ΟΧΙ χαλαρότητα και ανδράνεια. Οι μάχες δεν κερδίζονται με ανακοινώσεις και μηνύματα από το διαδίκτυο αλλά με σκληρή δουλειά πόρτα-πόρτα με φερέγγυο διάλογο, αφοσίωση, πίστη και τόλμη ώστε το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά κόμμα εξουσίας και όχι κόμμα συνεργασίας.

Το βέβαιο είναι ότι βιώνουμε την έκρηξη της ακρίβειας, μέσα από τις σκληρές εργασιακές σχέσεις, την υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και τη διόγκωση των ανισοτήτων.

Επίσης, σε αυτή τη συγκυρία που διανύουμε με τα ελληνοτουρκικά θέματα που ειναι ακρως επικίνδυνα και ενόψει μιας πιθανής προεκλογικής περιόδου, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα και ανεξέλεγκτα .

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων ΔΕΝ έχουμε το δικαίωμα να εφησυχάζουμε και να βαδίζουμε με ρυθμούς χελώνας, ενώ η κοινωνία έχει προχωρήσει περισσότερο από ότι περιμέναμε και οφείλουμε να συμβαδίσουμε και με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση  ώστε να ρίξουμε τα τείχη που έχουν χτίσει τα κατεστημένα και τα αναχρονιστικά συστήματα των συντηρητικών παρατάξεων .

Ο κόσμος περιμένει με αγωνία να δει το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχο των πολιτικών εξελίξεων με τον  Πρόεδρο,Νικο Ανδρουλάκη, που ασταμάτητα περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα σε καθημερινή βάση, διακηρύσσοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης  το 2018 με δική του πρωτοβουλία πρότεινε στο  Ευρωπαικό Κοινοβούλιο να ονομαστεί «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» το αμφιθέατρο στο κεντρικό κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 18:00 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια.

Το πνεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου από εκεί ψηλά που βρίσκεται μας ΟΔΗΓΕΙ και εμπνέει την ΝΕΑ γενιά να βγει στο προσκήνιο της ιστορίας

Γράφει ο Κώστας Ξυλούρης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κ.Ε

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.